Kreni promeni 10. decembra organizuje "Marš za Sajam" koji će predvoditi Anita Mančić 1FOTO MIROSLAV DRAGOJEVIC

Pokret Kreni-Promeni – Tim “Sačuvajmo beogradski Sajam” 10. decembra organizuje „Marš za Sajam“, navodeći da je sajam crvena linija preko koje se ne sme i neće ići. Marš počinje u 5 minuta do 12, sa Slavije, a predvodiće ga glumica Anita Mančić.

Trasa marša je od ugla ulica Svetozara Markovića i Kralja Milana, uz ruševine objekata pored Slavije, do Sajma, a predviđeni su i performansi na neuralgičnim tačkama.

Kreni promeni poziva Beograđane da zaustave rušenje Beograda i rušenje beogradskog sajma.

„Naš voljeni grad nestaje pod uticajem pojedinaca bez kompetencije, integriteta, empatije, a koji su u poziciji da donose opasne odluke posle kojih nema nazad. Brojne građevine, od kojih svaka ima poseban kulturni, arhitektonski i istorijski značaj, nažalost su srušene ili oštećene. Budućnost Beogradskog sajma kao celokupnog kompleksa danas je neizvesna uprkos tome što ima naučne, tehničke, tehnološke, arhitektonske i urbanističke vrednosti koje ga kvalifikuju kao spomenik kulture“, navodi se u saopštenju.

Optimizam organizatora protesta, kako se navodi, leži u kolektivnoj snazi onih koji žive u ovom gradu i neguju njegov duh.

„Ako ste u šoku i neverici do sada gledali i dopustili dosadašnje beskrupulozno rušenje, mi više ne smemo pomirljivo da sedimo i čekamo njihov narodni korak. Vreme je da se trgnemo,  udružimo i kažemo „dosta“ jer i mi se pitamo.“, zaključuje se u saopštenju Kreni promeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari