Kreni-Promeni poziva građane da se prijave za kontrolore preko njihovog formulara 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO)

Pokret „Kreni-Promeni“ poziva građane da se prijave za kontrolore na narednim izborima putem forumulara na njihovoj platformi.

Objašnjavju da, s obzirom na to da samo liste koje su direktni kandidati na izborima mogu da imaju kontrolore potrebno je da građani na formularu označe ispred koje opozicione liste žele da budu kontrolor.

„Spisak prijavljenih kontrolora ćemo dostaviti opozicionim izbornim listama koje ste označili i onda će vas oni kontaktirati i rasporediti“, saopštili su iz Kreni-Promeni.

Navode da su sa predstavnicima svih naznačenih opozicionih listi obavili konsultativne razgovore i dobili saglasnost da se i preko njih vrši prijava.

„Nesporno je da stranke i pokreti koji izlaze na izbore jesu odgovorni za zaštitu izbornog procesa, ali svi mi treba da im pomognemo u tom procesu“, izjavio je Savo Manojlović, direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“.

kreni promeni
Medija centar

„Međusobnom kontrolom vlasti i opozicije potrebno je uspostaviti balans i zaštiti demokratiju. Hajde da se zajedno uključimo u kontrolu izbornog procesa i da ne dozvolimo da se, kao prošle godine, ne znaju rezultati i izlaznost tokom izborne večeri. Dovoljan broj organizovanih kontrolora može zaštiti demokratiju u ovoj zemlji“ poručio je Manojlović.

On dodaje da je potrebno da se svi zajedno uključe u proces promena, ako je cilj država u kojoj će institucije raditi svoj posao i državu u kojoj će se verovati u demokratiju i Ustav Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari