Miloš Jovanović: Za mene je Aleksandar Vučić završena priča 1Foto: Printcreen/Danas

Predsednik Novog DSS i jedan od lidera koalicije NADA (Novi DSS-POKS) Miloš Jovanović izjavio je da bez zajedništva opozicije nakon izbora neće biti ni smene režima Srpske napredne stranke i da je pred opoziciju postavljeno pitanje „da li hoćemo ili nećemo da menjamo režim Aleksandra Vučića“, saopštila je danas ta koalicija.

“Ja kažem hoćemo i moramo. Da li postoji način za to? Jedan jedini, a to je da cela opozicija sarađuje. Ja neću imati 51 odsto, niti će bilo ko“, rekao je Jovanović u Insajder intervjuu.

On je naglasio da ne postoji nikakva mogućnost saradnje sa SNS i Vučićem.

„Za mene je Aleksandar Vučić završena priča. Nikakva mogućnost saradnje za mene ne postoji. On je prihvatio francusko-nemački plan i za mene je to crvena linija koja nije smela da se pređe, to je protivustavno i protivdržavno. I moj cilj je da razvlastim njegov režim svuda gde god je to moguće“, izjavio je Jovanović.

On je ocenio da je za budućnost Srbije veoma važno da se promeni politički sistem i da se ukine partijska država jer u tim okolnostima ne mogu da funkcionišu ni pravosuđe ni mediji.

„Put za to je da se promeni izborni sistem. Da se glasa za ljude po imenu i prezimenu“, smatra Jovanović.

Govoreći o evrointegracijama Srbije, on je rekao da je svaka saradnja sa Unijom dobra – ekonomska i trgovinska, kulturna i akademska – ali da se pitanje članstva u EU ne postavlja jer se Unija, kako je ocenio, neće širiti neko vreme, a da se od Srbije traži da prizna secesiju Kosova i Metohije.

Kao alternativu evrointegracijama predložio je saradnju u Evropskom ekonomskom prostoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari