KRIK: Rakić i Milan Radoičić se sastajali sa Pacolijem na luksuznoj jahti u Crnoj Gori 1Foto: Beta/Milan Obradović

Istraživački portal Krik objavio je fotografiju sa sastanka u Crnoj Gori održanog pre dve godine kada su se sastali predsednik Srpske liste Gorana Rakića, kontroverzni biznismen sa Kosova Milan Radoičić i aktuelni kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, u vreme pregovoranja za formiranje vlade Ramuša Haradinaja.

Kako je taj portal naveo, do sastanka je došlo u leto 2017. na luksuznoj jahti u Budvi, a Pacoli je ubrzo nakon toga napustio dotadašnje političke partnere, pridružio se koaliciji Ramuša Haradinaja i postao ministar spoljnih poslova.

Nakon parlamentarnih izbora na Kosovu, na kojima nijedna partija nije ostvarila većinu potrebnu za sastav vlade nastupili su pregovori. „Kako je izvor novinarima (Krika) rekao, fotografija je zabeležila sastanak koji se pokazao ključnim za razrešenje tog političkog problema. Tu tvrdnju, međutim, nije bilo moguće potvrditi, jer niko od učesnika sastanka nije pristao da govori za Krik“, navodi se u tekstu.

Pacoli je, kako ističu, ubrzo nakon tog susreta, a pred istek roka za sastavljanje vlade, napravio neočekivani preokret. „Ostavio je svoje dotadašnje političke saveznike i pridružio se PAN koaliciji, poznatoj i kao ‘ratno krilo’ – činili su je bivše vođe OVK. Ovo je omogućilo Ramušu Haradinaju, koji je u Srbiji osumnjičen za ratne zločine, da sastavi vladu“, dodaje Krik.

Članovi Srpske liste dobili su tri ministarska mesta u toj vladi.

Milan Radoičić napustio je Kosovo nakon što je pokrenuta istraga protiv njega zbog sumnje da je umešan u ubistvo političara sa Kosova Olivera Ivanovića koje se desilo u januaru 2018. godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa kojim se Radoičić sastao u Beogradu, rekao je javnosti da ga je srpska policija ispitala i da je sigurna da Radoičić nije umešan u Ivanovićevo ubistvo. „Vučić je insistirao na tome da je Radoičić rodoljub koji brani položaj Srba na Kosovu, a slučaj protiv njega je označio kao politički motivisan“, navodi Krik.

Pacoli je švajcarski državljanin, rođen je na Kosovu, poseduje imovinu vrednu oko 900 miliona evra, kako prenose mediji. On je važan lobista za nezavisnost Kosova.

KRIK: Rakić i Milan Radoičić se sastajali sa Pacolijem na luksuznoj jahti u Crnoj Gori 2
Foto: Krik.rs

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

23 reagovanja na “KRIK: Rakić i Milan Radoičić se sastajali sa Pacolijem na luksuznoj jahti u Crnoj Gori”

  1. Toliko o patriJotama, uvaženi narode srpski valjda je posle ovoga jasnije ko je ko na KiM ili vam treba još malo da razmislite i odgledate Pink verziju jahte?

    • Da se neko drugi sastao sa pacolijem bio bi izdajnik medjutim za vodju nema nista.sporno radojicic branilac srpskog naroda sa tvrdom stavom uzas smo.

  2. Ne čudi ovo nikoga; mafija uvek saradjuje. To je taj vučićev „rodoljub“ koji pomaže u formiranju Haradinajeve vlade.

  3. I šta ćemo sad braćo naša nemila komunomafijaškonapredna? Daleko ste dogurali, čak do Parcolijeve jahte da se tamo prežderavate a vamo ste zamajavali u mozak srpsku sirotinju raju da izdrži u borbi za kosovo. Eeeeee braćo u novcima zaludela, unazadili ste srpsku naciju stotinu godina…ovde će reči „pošten“ i „patriJota“ biti zabranjene zbog vas.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.