Krivična prijava protiv Aleksandra Vučića zbog Kosova

Ostavite komentar


      1. A, ima li neko da nam objasni, šta to Vučić treba da prizna, a da to već nisu uradili ovi koji ga kritikuju, od 2008. do 2012? Šta mislite da će Amerika, Britanija, Nemačka… da pljunu po sebi i povuku priznanje? Pa, svi znamo da neće, i koje je rešenje? Ratom vratiti KiM? E, ali niko neće u rat da šalje svoju decu, nego bi da tatuje tudjom… Marš bre vucibarine jedne licemerne.

        1. Dobro si napisao osim onog „izmedju 2008 i 2012 godine“. Desilo se to od 2013 pa do danas.

        2. On je 1999.godine bio za rat! Sećaš se? Zašto se samo vezuješ za period od 2008. do 2012. godine? Gde god se on „borio“ za Srbe, oni su napustili te prostore.

          1. Zašto od 2008. do 2012? Pa, zar ste zaboravili? 2008. je proglašena nezavisnost KiM. a Tadić i Jeremić su pobegli u Rumuniju, je l’ tako? Tako je. Da li je Jeremić iz UN pregovore prebacio u Brisel? Jeste. Da li je isti postavio ono plaćeno pitanje medjunarodnom sudu? Jeste. Da li je neka država do 2012. povukla priznanje KiM? Pa, nije. Da li je Borko postavio granične prelaze na Jarinju i Brnjaku, a AD. liniju skoro pa na vrh Kopaonika? Pa, jeste… i šta je sad rešenje? Rat, ili pregovori? Šta je to ostalo da Vučić prizna, kad je to SzS, a tada DS već sve završio? Pa nisu Amerika, Nemačka, Britanija… priznali KiM. kad je Vučić došao na vlast, nego dok su vaši vladali, je l’ tako? Tako je.

        3. A sta se priznalo od 2008-2013 ?!?! Srpske institucije na KiM su funkcionisale na severu KiM u tom periodu. Sudstvo, policija, lokalna administracija…. Prelazi nisu bili „integrisani“. Integrisani prelazi su deo Briselskog sporazuma potpisanog od strane Dacica i Vucica i sprovedenog u delo u Decembru 2012. Pogodi ko je bio na vlasti tada?
          Ovo za rat si u pravu. Niko ne zeli da salje svoju decu. Niko nije hteo to ni devedesetih. Ali ovi koji su sada na vlasti, su slali tudju decu na ratista. Zato i slogan „za nasu decu“ ima smisla. Za njih i njihovu decu.

        4. Kako botino zaboravi ko je dovuko rat u SFRJ, sankcije, izbeglice, i najzad napad na Srbiju sa štetom od 100 milijarde evra? Ma šta i gde su tad bili onI koje sad prozivaš i sto za to NIKO dosad nikad nije odgovorno. Ma dali se secas da je Miloški on bio min.informacija? Ma kako je moguce da samo serete a zaboravljate mnogo vaznije stvari?
          Stidite se secas ja. …

        5. Ljubisa, izadji malo iz Vucicevog supka,uvlakuso bez kicmena.
          Ko je bilo kome,onima pre I njemu Vucicu dao pr a bo da trguje s onim sti za trgovinu nije.
          Kosovo je oteto, ne stoji zsmrznuto kao i vase bezboznicke duse…dje se vi to zurite…da jos sta ucarite je ste u Srbiji sve prodali I opljackali.
          A to kukavico ko ce ici da ratuje za Srbiju, ne boj se tebe I tvoje kukavice izrode necemo zvati!

        6. Pa evo g.Ljubiša da pokušam da odgovorim.Ukratko,jesu krivi i ovi pre Vučića,ali ako nisu isti-koga je to Vučić procesuirali,kaznio,zatvorio zbog toga-????? Nikoga,dakle isti su,a u gomili izdajnika s obzirom na funkciju i moć,Vučko je prvi.Ipak budimo realni,u svakoj vlasti ili čorbi bio je mirođija,i opet realno-nikada nije bilo gore do sada,samo zbog sitnog šićara mnogi neće priznati.Polako će se stvari odvijati i otkrivati dok vidimo sada u nedelju kada i ako padne tiranin CG,posle toga domino efekat sledi.

    1. Ovo je odlican test VUCICEVOG REZIMA I POLITIKE i prema Eu i prema SAD. Sada da vidimo kako ce postupiti Tuzilastvo. Po zakonu ili SELAKOVICEVOJ DOJAVI.

    2. Šta god, i kakvo god rešenje da se donese o KiM. mi Srbi nećemo biti zadovoljni, jer smo takav narod. Bolje nam je kad komšiji crkne krava, nego naša da oteli dva teleta. Pametnom dosta.

  1. Umesto da intelektualci odobracaju politiku suverenog vodje, svetlosti i sunca, oni ovako.

    1. Potpuno sa sa tobom sležem. A znaš kako je završio jedan kralj svetlosti i sunca….

      1. Dozvoliti im autonomiju bez vojske i to im je prakticno previse dato a u sastavu ustava Srbije

  2. Kada nemamo državu moraju građani da peuzmu ulogu institucije zaroblejnog sistema

  3. Molba vaseg redovnog citaoca, cenjeni urednice sajta Cvejicu je, da objavite , ako je moguce, tekst optuzbe za veleizdaju Vucic Aleksandra u celini. Potom, ako to ima znacaja, moglo bi se otvoriti potpisivanje gradjana Srbije.

      1. Ovo je cista farsa…prijavljivati nekoga za nesto sto i nije sprovedeno ni moze da se sprovede je cista glupost. A smesno je sto obrazovani ljudi umeju samo da tuzakaju! Dajte gospodo ideju za resenje problema na Kosovu. Ali niko nema ideju a ni hrabrost!

        1. Kakve ideje kad je predsednik SNS-a uzeo sve u svoje ruke. Sad neka sam mlati pa ce sam i da plati.

        2. Boki, ukljuci malo logiku. Sta nije sprovedeno, pitas? Pa jel treba da sprovede pa onda da podnesu tuzbu nasem sudu? Evo tuzi ga ti sto je potpisan briselski sporazum, sto je napravljena drzavna granica na administrativnoj liniji, sto je Kosovu dat medjunarodni pozivni broj, sto je predata policija na severnom Kosovu, sto je predato sudstvo i sto se srpske sudije zaklinju pred Tacijem, sto je naterao Srbe da ucestvuju u Kosovskim izborima, sto je naterao Srbe u kosovsku vladu, …
          Tuzi ga sto je sve zahteve Albanaca ispunio, a nismo dobili Zajednicu srpskih opstina.
          A sad procitaj Ustav Srbije i vidi ima li predsednik drzave pravo da nekome nudi razgranicenje, da menja srpske teritorije za srpske teritorije.
          Ja bih razumeo da pravimo novo razgranicenje sa drzavom Albanijom.Na to imanu pravo dve drzave koje su clanice OUN.
          Mozda cekas da Vucic potpise priznanje tzv. drzave Kosovo? Ako to cekas onda se razumemo.

        3. Molim, Pa Aca je Srbin,
          Hahahaha koji primitivizam vlada Srbijom jer cela vlada je primitivna, Lukasenko ili Vucic ili Milosevic ona propalica I komunista, sta ocekujete of nepismenih ljudi, neznaju da govore, samo lazu

        4. A vodja ima ideju i hrabrost samo toliko da sprovede ideju anglosaksonaca na tlu drzave Srbije.Moji preci su ginuli za ocivanje teritorije Srbije.Nedic je isto vodio politiku okupacionih vlasti u Srbiji.Nista novo u istoriji srbskog naroda.

  4. Koja država se u istoriji dobrovoljno odrekla dela svoje teritorije ? Nikada nijedna. O Tajvanu i Kini ne treba ni trošiti reči. Što Vođa ne proglasi KiM privremeno okupiranom teritorijom, a OVK terorističkom organizacijom ? Pojeli bi ga gazde.

    1. Da sam u mestu Vodje proglasio bi “ okupaciju” i odmah delio pozive za mobilizaciju vas patrijota a i ove “inteletualce”

        1. Nemanja, a kako misliš da vratiš KiM bez mobilizacije? Šta će, Amerika, Britanija, Nemačka, i ostali da povuku priznanje? Pa, vidiš, neće, i šta dalje? Ti bi da idu drugi u rat, a ti da komentarišeš uz pivo? Zašto se nisi bunio 2008.-9-10. i 11, kad je moglo da se nešto i uradi, a ne da se postavljaju granični prelazi, i rastakanje vojne opreme i vojske.

          1. Ljubisa, ponovo lagis :). Granicni prelaz postavio Vucko decembra 2012 !!!! Ovo cu da pisem po 100 puta na dan, posto vi lazete po 1000.
            A sta je moglo da se uradi 2008,-9-10 i 11 ?!? Ajde prosvetli nas i kazi sta je moglo da se uradi ?!?! Makar su srpske institucije postojale na KiM u to vreme. A danas ?! Milan Radoicic i Aco Srbine !??! Hahahahahaha

          2. Botino, ja sam proveo 120 dana na Kosovu 99e, kad je tvoj gazda dobio stan od ar i nesto preko. Ici cu opet ako treba, nismo svi kao vi i bas vodja presli kod klintona.

          3. A sta je moglo da se uradi od 2008 do 2012? Tad je bar bilp nasih institucija na Kosovu, a onda je tvoj gazda poceo da se deli sa ortakom tacijem

          4. Bravo brate, potpuno se slazem sa tobom.
            Politika je vjestina mogućeg!Kad j Zoran Đinđić predlagao podjelu Kosova to je tada bilo realno ali su ga ubili. Sada je poslednja sansa, sto rece Mongomeri da se bar nesto dobije jer ako dodje Bajden za predsjednika tesko nama. Ako posaljemo vojsku tamo to je rat protiv Nato-a.Sve mi se cini da ce tako i biti(nedaj Boze da pogodim)a onda bi se moglo obistiniti Tarabicevo proročanstvo da ce Srba ostati toliko da ih moze pod jednu sljivu stati. NEDAO BOG!

          5. Granični prelaz je postavio Borko 2011. to kaže i njegova Olivera Kovačević, a ko ne veruje, neka pogleda na internetu. Tad su Srbi spaljivali prelaze, a Borko ih hapsio… Nego vama je i to teško da izguglate na netu, nego, lakše je lupetati.

    2. Norveškoj je poklonila planinski vrh Finskoj, Madjarska ‘poklonila’ Vojvodinu, Njemacka Poljskoj, Ceskoj.

  5. Svi znamo da Kosovo vise nije u Srbiji. Potrebno je prihvatiti realnost, podvuci crtu i pronaci kompromisno resenje prihvatljivo za obe strane. Podnosioci krivicne prijave su protiv “razgranicenja”, ali, imaju li oni neko resenje ?

    1. Nemaju! Zato se zamajavaju nemogućim stvarima. Baš kao ovi silni antibotovi koji na takve nebuloze uzvikuju „Svaka ti je ka u Njegoša… Pravo u sridu…“ i slično.

      1. Kolko se sećam ,aV je na sva zvona,pre 2012,objavljivao da ima rešenje za Kosovo al da neće da ga obelodani dok ne dodje na vlast.
        Ispostavilo se da ima rešenje ko i žuti ,otprilike, evo vam Kosovo samo da vlada zauvek. Kakvo reśenje , smišljao ga je godinama..

    2. Sutra će svi znati da preševska dolina (Medveđa, Bujanovac, Preševo i okolna sela) više nije u Srbiji; da Raška oblast (Sandžak) više nije u Srbiji; pa će sutra svi znati da Vojvodina više nije u Srbiji.
      I tako, zbog potrebe da prihvatimo realnost…

    3. Svako drugo resenje je bolje od tvog „resenja“. Posto ti „znas“ da Kosovo nije nase, zasto se vrsi pritisak na Srbiju da ga prizna? U svakom udruzenom zlocinackom poduhvatu najgori su uvek bili domaci izvodjaci radova. Tako je i danas.

      1. Ivane pa cim trckara u Brisel Pariz Berlin i Ameriku na pregovore sta je to nego prixnanjr ostaje samo da stavi potpis ds bi bilo zvanicno da bi mu udelili mrvice i ostavili neko vreme na miru dok ne rese da dovedu na vladt nekog jos gorrg koji ce za saku dolara ili evra prodati i ostatak Srbije.Zar vam nije dovoljan dokaz Libija ,Irak Tunis ,Ukraijina.Samo je Sirija ostala nepokorena uz pomoc Rusije i postepeno vraca suverenitet na celoj teritoriji.Gde CIA umesa prste tu je propast zagarantovana.Sve nevladine organizacije su spijunske ispostave a i pojedine ambasade.Znate sta za americku ambasadu ovde u Parizu kazu:istureno odelenje CIA-e.

    4. Pa zar već nismo prihvatili „realnost“? Zar nismo potpisali Briselski sporazum kojim smo priznali nadležnost „kosovske“ Skupštine, Vlade i sudova na čitavoj teritoriji KiM? Zar im nismo „dali“ i poseban pozivni broj? Zar se nismo složili da se njihovi predstavnici pojavljuju na međunarodnim skupovima? Zar nismo sa njima potpisali CEFTA sporazum o slobodnoj trgovini? Šta još treba da uradimo pa da nas ostave na miru i Albanci i njihovi zapadni sponzori? Da im prepišemo KiM i popišamo se na sopstvenu istoriju i identitet? Izvinite, ali to ni jedna jedina zemlja nikada u istoriji to sebi nije dozvolila.

    5. Naravno da ima resenje. I to nije rat, bar za sada kada nemamo prave saveznike protiv jaceg protivnika. Resenje je ne priznavati nista, ne razgranicavati se, drzati postojece stanje dok se ne steknu uslovi za potpunu integraciju.

      1. Kad ce se steci ti uslovi, kad je njihov natalitet najveci u Evropi, a nas je svake godine 50 000 manje? Nazalost, vreme radi za njih.

  6. Kako onomad Vucic rece Tadicu, ako potpise priznanje Kosova… Sve se vraca, sve se placa kada dodje cas, sati smeha, sati placa…

  7. Vreme je za demokratski mrak, i crne helikoptere. Iliti, go Vučić, go, gazi, gazi to.

      1. Podelili su srbe na navijacke grupe umesto da gledaju interes I stite svoja prava, Srbi su prodana dusa I najplasjivi narod sto se tice protesta I politike, ponasaju se ko cigani

    1. Čavoški je jedan od naših najboljih pravnika, komunistički disident, još 70-ih se borio za demokratiju i višepartijski sistem, osnivač i pisac prvog programa DS-a…

      1. Srpski pravnici su studirali u drzavama bez pravnog sistema, pa im u razvijenom Svetu priznaju samo tri ispita.

    2. Slazem se u potpunosti.
      Svi ti komunisticki „disidenti“, su najkrivlji za gubitak Kosova. Sada idu okolo i nabedjuju druge kako su prodali Kosovo.
      Sve su to bili radnici udbe, da su oni stvarno bili nekakvi protivnici tog rezima, ne bi dobijali katedre na fakultetima i bili predstavljani kao ugledni intelektualci, nego bi ih progutao mrak za tren oka.

  8. Gledajući iz Nemačke,Sbija je najgora u svemu,od svih bratskih republika!Jedino srpska je iza!

  9. samo da obrade slucajeve: Savamala, BG na vodi, sin Z. Mitrovica, kantrimen i Divac, ubistvo O. Ivanovica, ubistvo Saleta Mutavog, marihuana u Jovanjici, oruzje iz Krusika, pad helikoptera sa 6 zrtava, pljacka Telekoma, pljacka Er Srbije, pljacka zeleezare Smederevo, pljacaka Zastava Fijata…… dakle, sad ce to odmah, samo sto nije!

  10. Fuuuuj.Neki intelektualci.
    Svi su zivi i zdravi bili dok je Kosovo bilo u okviru Srbije.Sta su oni nudili Albancima da ostanu i da postanu lojalni gradjani te „svoje „drzave.Nisu naravno nista osim sto su bodrili Milosevica da jos zesce udara po svima u susedstvu.To su sad ti rezultati tog „intelektualnog“ ucesca u politiku tadasnje Srbije

    1. Ne moj mili, ovo su rezultati ratno huskacke politike 90-ih , ovih koji su (gle cuda) sda ponovo na vlasti? Pa nisu albanci otisli zbog Djindjica? Mozda se nisu ni zbog njega vratili u Srbiju, ali definitivno su se digli protiv SPS i radikala.

    2. U pravu ste, inače, teritorija KiM je još u okviru Srbije (u sastavu) ali sa stanovnicima koji ne žele da pripadaju narodu Srbije.Isto kao što i Katalonci ne žele da budu Španci.Lično, verujem, da nacionalne manjine ne trebaju da postoje (nisu trebale da postoje, još od II sv.Rata.U Francuskoj nema nacionalnih manjina iako postoje derogacije za pojedine oblasti, po pitanju jezika, napr., kao Alzas, Korzika, itd.Svi građani imaju ista prava i obaveze.Kod nas, u Srbiji imamo nacionalne manjine, velike Srbe i ostale (male?), velike i male lopove i nemamo patriotizam.Mi smo haotični, po svim pitanjima i nas može da vuče za nos bilo koji okupator (strani ili domaći) i preti nam propast.Doduše, imamo Vođu, koji nas uništava, dok narod ćuti i čeka neku hipotetičku „pomoć“ s neba…

  11. Šta je bre počelo. Nije ni slovo P, tek ima da bude počelo a kraj se već vidi, ode Kosmet u paradajz sos

  12. A gde ste bili 2008 intelektualci
    Što niste tuzili onog koji je sve ovo Zamrsio još onda
    Nego sad ste se našli da budete ono baša Prepametni

    1. „Djekson“ popravi malo taj pravopis. Slazem se da je ova krivicna prijava kasno stigla. Ali bolje ikad nego nikad. Potpisujmo !!

    2. Hahahaha… Pa tuze… Tuze onog ko je ovo zamrsio. Nije se KiM zamrsilo 2008, vec 1999. A tada je „tuzeni“ bio na vlasti. „Tuzeni“ je predao srpske institucije na KiM.

  13. Mozda je najbolje videti Kako su npr Madjari prevazisli oduzimanje Vojvodine posle hiljadu godina.

    1. Nisu Mađari izgubili ni predali Vojvodina. U ratu, koji je sama pokrenula, nestala je država Austrougarska, a na njenim ruševinama nastalo je više država.

  14. Evo Zagorka Dolovac već piše optužnicu, a krivične sudije se utrkuju ko će da sudi.
    Banana država bila, kora banane država postala.

  15. Srbima nema spasa, sami su sebi dovoljni. Kakvi su to profesori ,akademici ? Kao da su doživeli amneziju i neznaju ds je Kosovo odavno izgubljeno. Kakva krivična prijava?Očigledno nemaju sačim da se bave pa pošto nisu od koristi nanose štetu sopstvenoj državi. Zbilja sramota. Ko sve nemože postati dr. i akademik.

  16. Koliko znam, predsednik
    Srbije Aleksandar Vučić još uvek nije ništa potpisao. Čvrsto se bori za „oteti “ deo Srbije, tj Kosova i Metohije. Isto tako zna se ko su sve promoteri za tz nezavisno Kosovo, a protiv kojih vojno nismo u snazi da se borimo, pre svih, Amerika, Nemačka, Engleska… Kakvo je bilo stanje kada je upitanju sigurnost srpskog i drugog nealbanskog naroda na Kosmetu, sada je stanje dosta lakše, samo što preko
    200 000 srba više tamo nema. Gde je tu glas tz intelektualaca? Gde je tu glas EU, AMERIKE… Da osude genocid od strane šiptara nad srpskim narodom u svojoj državi? Za sve to Vučić nije nušta kriv! Pta je sa Kninskom Krajinom? Proteran srpski narod sa vekovnih ognjišta… I to je demokratija?… Zgaženo je Međunarodno pravo, paravo suveriniteta, pravo na ličnu imovinu, pravo da živiš tamo gde si rođen…

    1. Malo rada na pravopisu, pomoglo bi nam da shvatimo sta ste hteli da napisete. Elem, kazete nista nije potpisao?? Jeste. Briselski sporazum. Predao policiju, pravosudje, elektroprivredu, telekomunikacije, vodosnabdevanje, i td. Predao sve. Stvorio i otvorio integrisane prelaze (citaj granicu).
      A jos pitate za Kninsku Krajinu?!? Pa nisu valjda Djilas i Solak krivi za proterivanje srba iz Hrvatske?!? Ko je te srbe gurnuo u rat a posle im okrenuo ledja? Pa ista ova ekipa koja je sada na vlasti.

  17. Pridruzujem se ovoj Krivicnoj prijavi. To sta taj radi je cista VELEIZDAJA. On u stvari samo pokusava da zavrsi zapoceti posao Slobodana Milosevica. Ali nece uspeti. Rusi se nikad nece odreci dogovorene linije: Karlovac, Karlobag, Virvitica.

  18. Britanski Premijer Kamerun je dao ostavku zbog namernog organizovanog referenduma u Britaniji i zbog njegove pogresne procene,zbog “Bregzikta“.Dok nas Presednik uporno sedi na srpskom“tronu“ iako je trazio razgranicenje Srbije od svoje juzne pokrajine Kosovo i Metohija.Trazio je priznavanje Tacijeve dzamahirije-javno.Sve to zakamuflirano u imaginarnoj pobedi,dajuci mnogo naseg za mrvicu naseg.Davajuci KiM-ju za par srpskih sela na severu.Bas zato (zbog tuzbe)poslednjih nedelja ponavlja matru da nece priznati nezavisnost Tacijeve dzamahirije.Na drugoj strani se oseca ugrozenim zbog optuzbe protiv Tacija.Ja mu ne verujem ni jednu rec,ni jedan zarez.Osecam da je izuzetno motivisan da prevari gradjane Srbije.Jer mu se vlast usladila i vise nema nazad.Neka mu je Bog u pomoci.Krenuo je putem bez povratka.Zalim ga…..!

  19. @Ljubiša (jadiša)
    Ili si kao bot potplaćen i ucenjen ili si natprosečno glup i pokvaren.
    Ili sve to skupa.
    Kosovo je izgubljeno 1999-godine. zbog sulude politike crveno -crnih koji su tada bili na vlasti . U sastavu tadašnje vlade bili su Šešelj, Nikolić, Vučić; Maja Gojkovič, Jorgovanka Tabaković.
    Tada se . drzava Srbija povukla sa Kosova. Osim sa severa pokrajine.
    A onda se povukla i sa Severa 13 godina kasnije kada su, gle cuda, opet na vlasti isti. Samo je Miloševića zamenio Dačić.
    I ko je onda u Srbiji izdajnik? Oni koji su u toku svoje vlasti povukli u potpunosti drzavu Srbiju sa teritorije celog Kosova ili oni koji su pokušavali da spasu sto se spasti može.

  20. A sta ce Marko Djuric kada vise ne bude Vucica? Imaju li ti ljudi ogledalo u kuci?! Znaju li oni kako izgleda pogled izdajnika? Pomenuti akteri ga vide svako jutro u ogledalu.

  21. Svesni smo cinjenice trenutnog stanja sudstva u Srbiji, ali me interesuje da li bi AV, ili bilo koji njegov potomak, odgovarali za njegova zlodela koje je naneo, ili ce naneti drzavi Srbiji?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.