DS podnela krivičnu prijavu protiv Malog 1Foto: wikipedia.org

Antikorupcijski tim Demokratske stranke podneo je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom prodaje gradskog javnog servisa Studija B.

Šef Antirokupcijskog tima DS Filip Isailović rekao je da je Mali znao, ili je morao da zna, da je javna prodaja Studija B zakazana za avgust 2015. godine, ali je uprkos tome samo mesec dana pre toga odlučio da se iz budžetske rezerve grada tom mediju prenese 60 miliona dinara.

Istovremeno je doneta odluka i da se Studiju B pokriju dugovi, tako da je 60 miliona dinara sačekao nove vlasnike kada su ga kupili, precizirao je Isailović.

Prema njegovim rečima, na taj način je oštećen budžet grada i Studio B faktički je poklonjen privatnim vlasnicima, jer razlika od četiri miliona dinara između tog iznosa i kupoprodajne cene nije bila dovoljna ni za vrednost opreme, a kamoli da pokrije mnogostruko veću vrednost brenda Studija B.

Postavlja se pitanje da li su sadašnji vlasnici Studija B, koji su bili jedini ponuđači na javnoj prodaji, bili u dosluhu sa gradskim čelnicima, budući da su oni jedini pronašli ekonomski interes da ponude iznos kupoprodajne cene, naveo je Isailović u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari