Kuburović i Bramerc: Dobra saradnja Srbije i tužilaštva Mehanizma za krivične sudove u Hagu 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO PRAVDE SRBIJE/DS

Ministarka pravde Nela Kuburović i glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Serž Bramerc ocenili su danas u Beogradu da postoji dobra saradnja Srbije sa tužilaštvom sudskog Mehanizma u Hagu.

Bramerc je tokom razgovora o novom šestomesečnom izveštaju o radu Mehanizma za međunarodne krivične sudove pozdravio povećanje broja zamenika javnih tužilaca u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije i dodao da će Mehanizam nastaviti da podržava obuku zaposlenih iz tog tužilaštva, u cilju unapređenja njihovih znanja i veština potrebnih u predmetima procesuiranja ratnih zločina.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, Bramerc je dodao da je potrebno raditi na daljem jačanju regionalne saradnje u procesuiranju ratnih zločina.

Redovan izveštaj o radu tužilaštva sudskog Mehanizma u Hagu, pravnog naslednika Haškog tribunala, Bramerc će u Njujorku podneti Savetu bezbednosti početkom decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari