Kuburović: Pismo u Brisel sledeće nedelje

Ostavite komentar


  1. Pod ovom ministarkom nam jos nije uspela ni jedna akcija u medunarodnom pravu. Sta ce zena, diplomirala na pravnom ali ima seficu koja ima sefa!

  2. Vi gospodjo tim pismom samo pokusavate da pomirite nase evropske integracije sa Vucicevim propalim politickim projektom i "Kosovo i EU i Putin" i da Evropu okrivite sto je Kosovo nezavisno.
    Nezavisnost Kosova na samo da je rezultat neuspesnog pregovarackog procesa izmedju Pristine i Beograda,nego 1/ Zlocina koji su Miloseviceve vojne i policijske snage pocinile na Kosovu i 2/ Zahteva iz politickog programa ideologa srpskog nacionalizma i centralizovane Jugoslavije (pod dominacijom Srbije,) za redefinisanjem odnosa u Federaciji.
    Vecina prezivelih srpskih nacionalista(deo u Hagu, deo na vlasti u Srbiji,)ne smatra pitanje granica na Balkanu konacnim,vec zagovara trgovinu,razmenu,podelu.Nezavisnost Kosova zasniva se na pravu naroda na samoopredeljenje.U nasem Ustavu iz 1974,pravo na otcepljenje nemaju ni republike a kamoli autonomne pokrajine.Isti stav je zastupala i Badinterova komisija,ali mi taj izvestaj nismo prihvatili.Milosevic ukida kosovsku autonomiju 1989 i time rusi pomenuti Ustav,kao nasu jedinu sansu u odbranu nezakonitosti proglasenja nezavisnosti Kosova.Milosevicevim i Seseljevim krsenjem ljudski prava buducim generacijama (ali i vama ministre,)stavili su vruc krompir u ruke,da branite nesto sto je odavno izgubljeno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.