Kurti: Carinu na srpsku robu zamenjuje politički, ekonomski i komercijalni reciprocitet

Ostavite komentar


  1. Po mom shvatanju „filozofskog“ pravca, koji praktikuje gospodin Kurta, jedini reciprocitet na takse od 100% je uvodjenje taksi na albansku robu, u nekom procentu od oko 900%, uz mogucnost da se taj procenat koriguje za procenat ili dva. Mada smatram, da bi pravi reciprocitet bio, mozda, da Srbija uvede apsolutnu zabranu bilo kakvog saobracaja koji ide ka Kosovu i Metohiji ili dolazi iz te americke „multietnicke“ tvorevine?! Da budem ozbiljan, Srbija ne treba vise da upada u albanske „triper“ zamke u koje je, do sada, redovno upadala. Bez ispunjenja onoga sto je albanska strana potpisala do sada, posebno kada je Zajednica srpskih opstina u pitanju, ne treba ni pomisljati na nastavak bilo kakvih pregovora. Ako se ovako nastavi Albanci ce za neki mesec napraviti jos neki „ekstravagantniji“ potez, posle koga se vise ne bi pricalo ni o taksama vec o necemu drugom. Ne nasedajmo na albanske glupe i idiotske intrige jer cemo ispasti gluplji cak i od njih..

    1. Zorane, vidim da vredjas, to samo pokazuje koliko si nevaspitan. Kao prvo, svaka zemlja ima pravo na reciprocne mere kad su interesi drzave u pitanje. Drugo, srbija moze da zatvori granicu, Kosovo ima jos 3 opcije na raspolaganju, to ce stetiti i Srbe i Kosovare, a najvise vas. Mi smo pokazali da smo pametniji od vas, ne pretimo nego imamo ralne mere kao sto je 100%. Gospodin Kurti je nas premijer i on ima sva prava i ovlascenja da brani interese drzave Kosova, zato je narod Kosova glasao za njega, valjda ne ocekujete da on radi za vas. Jedno je sigurno, Srbija ce kad tad platiti ratnu stetu, vratiti pensionski fond, i nas sud ce suditi srpske zlocince koji su pobili 13000 civila. Tek tad moze se razgovarati o pravina srpske manjine koja je manje od 5%.

      1. Slozio bih se sa vama donekle, ali kafa ste istakli da je srpske manjine manje od 5%, pokazali ste stravicnu bezocnost. Da li je drustvo koje gradite ono u kome cete sa ponosom isticati da je srpske manjine manje od 1% i traziti istovremeno odstetu od Srbije? Da zlocincima treba da se sudi, svakako i vec je trebalo da su u zatvoru svi, ali kako da vam verujem bilo sta (kao i vlastima u Srbiji uostalom), nakon sto pokazete takvu bezocnost??

    2. Kako ovo bajno zvuči, obratiš se nekome uljudno i pristojno sa „gospodine“ pa mu onda i zatim nevaspitano, prizemno, neprimereno i tipično seljoberski izmeniš prezime kako bi mu dao drugu konotaciju i, valjda, ga time unizio, ismejao, etc. I sve to čoveka sa kojim trebaš, i moraš, sutra da razgovaraš i rešavaš ključne stvari, mnogobrojne nagomilane probleme i trasiraš neku novu budućnost, a u zajedničkom interesu. Čudno je koliko smo neuviđajni, krajnje nepragmatični i zadrti, puni sebe i uvek spremni da radimo u korist svoje štete i protiv svake logike. Sramota, najblaže rečeno.

      1. @Pogled

        U pravu si, treba se ugledati na Hrvate ili Albance koji su prepuni postovanja prema zvanicnicima Srbije.

        1. @nekuakui
          Ne interesuju me oni, ili bilo ko drugi. Mi moramo da vodimo računa o našem dignitetu, kulturi i pristojnosti, a ne da kopiramo ono što je loše, ekstremno, provokativno i neprihvatljivo. Razumete!? Teško, inače bi odabrali neki pristojniji nick i adekvatniju retoriku u obraćanju, ali je to stvar mnogih faktora koje ne posedujete.

      1. @Warum

        Ta albanska roba, koja je i jedini izvozni artikal „drzave kosova“ se ne prodaje po supermarketima.

          1. @Warum

            Bolje i to nego kompenzovanje raznih stvari, sto licnih sto nacionalnih kroz komentarisanje kao u tvom slucaju.

  2. I ako nisam neki veliki pristalica blokada,inata i drugih decijih smicalica ,ali imati posla sa tipovima poput Dacica,Djuric,Vulin i Vucic koji te svojim postupcima guraju da to odradis da bi zastitio drzavne interese ,u tom slucaju jasno je da je najbolja opcija koju zagovara g.Kurti,tj. reciprocne mere ,ili ti ogledalo,ti mene kamenom i ja tebe,ti mene kruhom i ja tebe…Da se bolje upoznamo,kad ja kao gragjanin Kosova ugjem u Srbiju kolima,skidaju mi tablice i stavljaju „probu“ koju moram placati,pasos mi se ne priznaje vec samo moja licna karta,po Srbiji imam prava jevrejin u logoru Mathauzen…doduse za prava nista bolje nema ni srbin na Kosovu..Otac mi je radio 40 godina u Beogradu i vec 20 godina mu ne daju penziju jer zivi na Kosovu..jer to pravda..??

    1. Ima [puno vise onih ljudi koji su radili na Kosovu i Metohiji pa ne dobijaju penziju od :kosove“?! Vidim da su Vam problem „tipovi“ poput Dacica, Djurica, Vulina i Vucica ali nigde ne pomenuste albanske „miroljupce i humaniste“ poput Tacija, Haradinaja, Jasarija i mnogih drugih „podviznika“ koji krase vladu te takozvane drzave. U Srbiji nije ubijen nijedan Albanac, zato sto je Albanac ili, silovbana Albanka samo zato sto je pripadnica toga naroda. Nemojte da uporedjujete nesto sto je neuporedivo, gospodine.

      1. @Zoran Knežević…Ako je Kosovo „južna srpska pokrajina“ onda je u Srbiji pobijeno i te kako mnogo Albanaca,državljana Srbije,pobacano u Dunav,zakopano u masovnim grobnicana na „13 maju“,a za zločine nad njima na Kosovu je suđeno masi srpskih oficira i dobrovoljaca iz Srbije! Zar mislite da je NATO koristio svoju silu bez razloga?!

        1. @Vruća ćuna u po’ somuna! AKA Warum?!

          Ta jeftina propaganda o „zlim Srbima“ i „nevinim Albancima“ koje spasava „prehumani“ NATO na celu sa Amerikancima je vec davno prevazidjena. Tamo negde krajem proslog veka. Tuzno je da ne mozes da dobacis dalje.

        2. Mozda vam je pametnije da tu cunu, umesto u somun, gurnete sebi na neko prikladnije mesto. Da se ne ohladi jer cete je tesko posle toga progutati. Manite se somuna. Inace, u pravu ste. Mislim da je NATO odnosno, ne NATO vec, SAD i EU, uz pomoc NATO-a, izvrsili najstrasnije zlocine pocinjene nad Srbima na svim njihovim etnickim prostorima. Te masovne grobnice koje pominjete, kreirane su po ugledu na Racak a po instrukcijama i planu obavestajnih sluzbi SAD. Naravno, to je uradjeno uz pomoc Albanaca i otudjenih bezbednosnih sluzbi Srbije, koje su vrbovane i ubedjene da rade najkorisniju stvar za svoju drzavu. Pravo je cudo kako su te grobnice „pronadjene“ bas kada je to najvise odgovaralo arnautima i njihovim americkim sponzorima. Ko bi jos poverovao da ce Srbi da prenose tela albanskih terorista i zakopavaju ih na svojoj zemlji. To je besmisleno samo po sebi. Zasto je Vama cudno da su u ovim sukobima ubijani i Albanci? Pa, niste valjda ocekivali da Srbi i ovaj put pognute glave idu na gubilista kao sto se desavalo u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu i Metohiji, za vreme Drugog svetskog rata? Mnogo ste „naivni“ gospodine „Cuna“.

    2. @Valter

      Kao prvo, ta tvorevina na Kosovu niej nikakva drzava nego ilegalni protektorat i naravno da Srbija nece priznavati nekakve table na kojima ta tvorevina promovise svoju „drzavnost“. Zar vi Albanci niste skidali i kaznjavali one koji su imali tablice sa oznakama PR ili KM a koje su izdate u srpskom SUP-u? Posto ta tvorevina na Kosovu nikada nece biti clanica Un-a i ostalih medjunarodnih organizacija gde se uclanuju prave drzave, odnosno nikada nece imati isti status kao Srbija ne moze ni biti nekakvog reciprociteta. A sto se prava i pravde tice sta se zalis, vi, albanski nacionalisti i sovinisti ste hteli „drzavu“ na teritoriji Srbije, sta bi, da vas docekuju kolacima, da vam isplacuju penzije, mozda i 500 evra svakome cim se pojavite i da stanemo mirno kada prolazite? Da li mozda je pravda da na teritoriji Srbije pravite nekakve svoje „drzave“

      1. @TT…A pravda je da se na teritoriji Hrvatske pravi neka vaša država? Postoji samo jedan mali problem,vi u tome niste uspeli,a sada ni na Kosovu nema srpske vojske ni policije,carinika,graničara,sudija ni poreznika,kao ni u Hrvatskoj,a ratni gubitnik ne postavlja uslove dobitniku,nikad i nigde! A reciprocitet će biti: koliko srpske robe na Kosovu toliko i kosovske u Srbiji.Mislim da je to fer…

        1. Kao prvo, ako nema srpske drzave na teritoriji Hrvatske ili BiH nece biti ni albanske na teritoriji drzave Srbije u sta, po medjunarodnom pravu spada i Kosovo. U Srbiji ne moze biti“:kosovske robe“ onoliko koliko i srpske na Kosovu iz prostog razloga sto vi Albanci (ili sta li si), ne proizvodite nista niti imate sta da izvozite.

    3. @Valter

      Ili nisi pristalica blokada ili jesi, mani se jeftinih i licemernih izgovora. Sta bi tek onda Srbi trebali da rade i kakve takse jos da uvedu za one koji na teritoriji njihove drzave izivljavaju neke svoje, zaostale iz ko zna kog veka nacional-sovinsiticke fantazije, samoproglasavaju „drzave i svojataju sve sto stignu, od stanova, preko fabrika do kulturne bastine.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.