Kurti kaže da je NATO bombardovanje zaustavilo genocid Miloševićevog režima, a Haradinaj da je bilo dar od Boga 1Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI; Foto: EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET

Bombardovanje koje je trajalo 78 dana zaustavilo je genocid režima Slobodana Miloševića nad albanskim narodom, izjavio je danas premijer Kosova Aljbin Kurti na obeležavanju 24. godišnjice intervencije NATO u Memorijalnom kompleksu „Mučenici nacije“ u Glođanu.

Obeležavanje 25. godišnjice „Epa o Dukađinu“ i obeležavanje 24. godišnjice intervencije NATO-a počelo je odavanjem počasti u blizini Memorijalnog kompleksa „Mučenici nacije“ u Glođanu, prenosi RTK.

„Zahvaljujući oslobodilačkom ratu OVK, Albanije i naših partnera, SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije, Turske i drugih partnera, danas imamo slobodu. Stoga, samo zajedno možemo graditi i razvijati našu zemlju“, rekao je Kurti.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je bio komandant OVK za region Metohije, podsetio je da je Srbija u to vreme sledila taktiku „spaljene zemlje“.

„U Glođanu je razbijen mit o snazi Srbije“, rekao je Haradinaj.

„Napadi NATO su došli kao napadi od Boga, jer je tog dana narod koji se borio više od godinu dana, dao mnogo krvi, a pritekla mu je u pomoć najveća vojna sila na svetu“, naveo je Haradinaj i dodao da Kosovo zaslužuje Partnerstvo za mir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari