Kurti najavio dodatno smanjenje policijskih snaga u i oko opštinskih zgrada na severu Kosova 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je na Tviteru da će danas započeti smanjenje policijskih snaga u i oko tri opštinske zgrade na severu KiM.

„Danas smo započeli dodatno smanjenje policijskih snaga za 25% u i oko tri opštinske zgrade na severu nakon pozitivne zajedničke bezbednosne procene naše policije, Euleks i Kforom. Time poštujemo naš sporazum o deeskalaciji sa EU i štitimo vladavinu prava“, objavio je Kurti.

Ranije danas Kurti je rekao da je nakon procene bezbednosne situacije danas smanjeno prisustvo policije u i oko opštinskih zgrada na severu Kosova.

Kurti je na Fejsbuku naveo da odluka dolazi nakon jučerašnjeg sastanka Kosovske policije sa Kforom i Euleksom u vezi procene bezbednosne situacije.

“Dakle, situacija je mirna i možemo malo smanjiti prisustvo policije. Vladavina prava i javni red se sve bolje održavaju. Otprilike mesec i po dana nismo imali značajnijih incidenata ili nasilnih protesta. Zahvaljujemo policiji i građanima bez razlike na saradnji i korektnosti”, rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari