Kurti: Neka Brnabić uđe sa ličnom kartom beogradskih vlasti da vidi koliko je Kosovo demokratska država 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Kosovski premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da premijerka Srbije Ana Brnabić može da dođe na Kosovo da vidi koliko je ono demokratska država, javlja danas prištinska Koha.

On je dodao da će Brnabić ući na Kosovo sa ličnom kartom beogradskih vlasti, prema postignutom dogovoru Beograda i Prištine.

„Neka Brnabić uđe na Kosovo sa ličnom kartom koju su izdale vlasti u Beogradu i neka vide da sve funkcioniše kao demokratska država, koja je demokratskija i nezavisnija država od Srbije“, rekao je Kurti.

Kako prenosi KoSSev, on je potvrdio da će dva ministra njegove vlade boraviti u ponedeljak u Preševskoj dolini, na jugu centralne Srbije, dodajući da i sam planira da ode jednog dana.

„Agenda naše vlade već je predvidela posetu Preševu, Medveđi i Bujanovcu. Vladini zvaničnici će otići u ponedeljak. Moj utisak je da su, kada su shvatili da će moji ministri ići tamo, zatražili i da dođe Brnabić. Otići ću jednog dana, ali to nije naša poseta kao reakcija na dolazak Brnabić“, dodao je Kurti.

Što se tiče registarskih tablica, Kurti je ponovo pozvao građane Srbe da svoje tablice preinače u RKS do 31. oktobra.

On je rekao da će na ovaj način dobiti i do 5.000 evra neplaćanjem akciza i poreza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari