Kurti: Normalizacije moguća samo kroz međusobno priznanje 1foto: EPA-EFE/MILAN KAMMERMAYER

Kosovski premijer Albin Kurti ponovio je danas u Skoplju da se normalizacija odnosa Kosova i Srbije može postići samo kroz međusobno priznanje.

„Odnosi Kosova i Srbije nisu normalni i treba ih normalizovati, a normalizacija može da se uradi kroz međusobno priznanje“, rekao je Kurti na Drugom skopskom ekonomskom forumu.

On je, pozvajući se na  izjave američkog predsednika Džoa Bajdena i nemačkog kancelara Olafa Šolca, reka da je uzajamno priznanje suština i centralna tačka pune normalizacije odnosa.

„Normalizacija odnosa može da se napravi samo kroz međusobno priznanje. Ovo su rekli predsednik Bajden, sekretar Blinken, kancelar Šulc, da je međusobno priznanje suština i centralna tačka pune normalizacije odnosa. Trudimo se i radimo naporno i za osnovu imamo predlog EU koji je predočen meni i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Prihvatili smo tekst tog predloga, prihvatili smo ga u dva glavna grada i u Briselu“, rekao je Kurti, a preneli loklani mediji.

Evropska unija objavila je tekst predloga za normalizaciju odnosa posle sastanka Vučića i Kurtija u ponedeljak u Briselu i njih dvojica bi  trebalo da nastave pregovore 18. marta u Skoplju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari