Kurti pozvao Albance sa juga da nastupe na jedinstvenoj listi na parlamentarnim izborima 1Albanci ipak neće poslušati Kurtija

Posle sastanka sa predstavnicima Partije za demokratsko delovanje (PDD) Demokratske partije (DP) i Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), zbog aktuelne situacije u vezi sa Ukrajnom, predsednik privremenih institucija u Prištini zatražio je „jedinstven nastup Albanaca“ na parlamentarnim izborima 3.aprila.

-Na sastanku je zaključeno da je u ovom trenutku najvažnije političko jedinstvo albanskih partija u Preševskoj dolini, njihovo pravilno političko opredeljenje, kao i stabilnost lokalnih i regionalnih institucija, kao odgovor na krizu u Ukrajni – ocenila je nakon razgovora u Prištini predsednica Opštine Preševo Ardita Sinani iz Partije za demokratsko delovanje.

Sastanak je usledio nakon što je prethodno RIK proglasio listu „Aleternativa za promene“ koju predvodi eks predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi. Kurti je da podsetimo i ranije slao poruku Albancima na jugu Srbije da jedinstveno nastupe na predstojećim izborima.

Sastanku u Prištini nije prisustvovao Arifi, koji u albanskim krugovima na jugu Srbije slovi za „bliskog čoveka predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Sstanku sa Kurtije prisustvovali su i predsednik Opštine Bujanovac i lider Demokratske partije (DP) Nagip Arifi, predsednik i narodni poslanik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, kao i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa.

Kako sada stvari stoje Albanci neće poslušati Kurtija jer potpise za parlamentarnu listu (drugu koju će imati Albanci) prikuplja i Koalicija Albanaca Doline koju predvodi Šaip Kamberi, lider Partije za demokratsko delovanje i dosadašnji Narodni poslanik.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari