Kurti: Radoičić ima za cilj da destabilizuje sever Kosova 1Foto: Twitter/@albinkurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da „Milan Radoičić, koji se nalazi na crnoj listi američkog Ministarstva finansija, za čije hapšenje postoji nalog, ima interes da destabilizuje sever“.

Kurti je rekao da je problem što ljudi poput Radoičića imaju političku podršku Beograda.

„Što se tiče destabilizacije na severu Kosova, oni koji žele destabilizaciju ne žele pravnu državu. Tako da se i na severu Kosova uspostavlja vladavina prava, bori se protiv kriminala i šverca, ali oni koji su na crnoj listi američkog trezora i oni koji imaju nalog tužilaštva na Kosovu, oni koji su radili i rade za nelegalne strukture, naravno, imaju interes za destabilizaciju. Problem je kada njihov interes nađe političku podršku u Beogradu“, rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Premijer je rekao i da međunarodna zajednica treba da obrati pažnju na političku podršku koju Beograd daje kriminalcima koji žele da destabilizuju Kosovo.

„Verujem da bi međunarodni faktori trebalo masnim slovima da zabeleže ovu političku podršku koja dolazi ovim zločincima koji žele da destabilizuju Kosovo jer se bore protiv države Kosovo“, rekao je on.

Kurti je izjavio da se maksimalno pripremaju da odluka o reciprocitetu s registarskim tablicama bude u skladu sa ustavnošću Kosova.

„Vršimo maksimalne pripreme da i 1. avgusta i 1. oktobra sve bude u skladu s Ustavom naše Republike i vladavinom prava u našoj zemlji“, rekao je Kurti na konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari