Kurti: Reciprocitet sa Srbijom je rešenje

Ostavite komentar


  1. Aко Албанци нађу једну земљу која ће да повуче признање Србије, ја сам спреман да донирам $50 да се потплати ко треба. Контакт подаци познати редакцији.

    1. @Миливоје Радаковић

      Nema niceg pateticnijeg od pokusaja autonacista da budu duhoviti.

    2. @Миливоје Радаковић

      A sta bi ti to imao od povlacenja priznanja Srbije? Dao bi 50 dolara? Cuvaj MIlivoje dolare, trebace ti za lekice i doktore.

  2. Kako našoj vladi ne dosadi da se i Kurta i Murta sile nad nama. Zašto se ne vrati rešavanje pitanja Kosova u UN i zahteva striktno poštovanje Rezolucije 1244. Hajde da već jednom definišemo ko su nam prijatelji i kakvi su nam interesi.

    1. Kоја то ставка у резолуцији 1244 није стриктно „испоштована“? Да ли можете да их наведете?

      1. U R1244 jasno pise da buduce resenje mora da bude rezultat DOGOVORA (ne jednostranih samoproglasenja) i uz postovanje teritorijalnog integriteta SRJ tj. Srbije koja je pravni naslednik ( a ne bespravnog povlacenja granica po etnickoj liniji i otcepljenja dela teritorije). Ima tamo i deo o prisustvu srpske administracije na granicnim prelazima prema Albaniji i Makedoniji, o prisustvu srpske policije i vojske oko srpskih verskih objekata, o postovanju medjunarodnih zakona i prava ali i dogovora kao sto je npr. Zavrsni akt iz Helsinkija o nepovredivosti granica u Evropi posle II svetskog rata itd.

        1. Цитирајте текст који говори о том „договору“.

        2. Границе Косова нису промењене.

          1. Neverovatno. ovoliko biti opterecen Srbima… U R1244 se spominju granice iskljucivo SRJ tj. Srbije kao pravne naslednice i status Kosova MORA da postuje teritorijalni integritet SRJ/Srbije. Ako se MORA postovati teritorijalni integritet Srbije onda nema nikakvih pomeranja granica, nikakvih „nezavisnih drzava kosova“. Sta ti nije jasno? Da ti se crta?

          2. Не, брате, не ради се о такозваној „СРЈ“, него о границама Косова које се нису промениле.

          3. @Миливоје Радаковић

            Ti stvarno ne kapiras? Kakve granice Kosova? Kosovo je autonomna pokrajina, isto kao i Vojvodina i obe su deo Srbije. Imas ustave svih Jugoslavija i tamo je jasno navedeno sta su konstutivne republike a sta autonomne pokrajine i ko ima pravo na samostalnost a ko ne. Kosovo je deo Srbije i otcepljenjem Kosova se menjaju granice Srbije i time se krsi R1244 koja stiti teritorijalni integritet Srbije. Badinterova komisija u svojoj odluci jasno kaze da SAMO republicke granice postaju medjudrzavne a ne i pokrajinske.

          4. Што се тог устава не сетисте кад је Слобица слао полицију да избацује посланике из скупштине једне српске покрајине и на њихова места доводи некакве с коца и конопца? Где сте били тад да браните уставност? Сад је доцкан!…

          5. @Миливоје Радаковић
            Smesno kako nisi u stanju da argumentima branis svoje stavove nego pokusavas nesto ovim detinjastim zamenama teza. To dosta govori i o tebi ali i stavovima koje ovde istovarujes.

          6. Ви се законитости сетите само кад Вас изневери сила! Прво пробате да ствар решите батином, па кад се испостави да батина има два краја, онда подвијете репић и зацвилите о праву, уставу и легалитету… И још имате образа да дробите о „замени теза“!? Нисте хтели закон, процедуру и договор, него сте хтели да сте пред биткама и у биткама – битке сте били, батине сте добили; пукли сте – Косово је Косово!

          7. @Milivoje Radaković

            Samo nemoj ti o obrazu, autosovinisto propali koji se vuces ovde po blatu izigravaju veceg albanskog nacosa i od najvecih albanskih nacosa.

      1. @Миливоје Радаковић

        Kod tebe autosovinizam izgleda metastazira… Ima da eksplodiras uskoro.

        1. Што, земљаче? Решио човек да иде у Призрен, па му јављам да понесе личну јер му пасош неће важити без ње, а Ви мени о некаквом „аутошовинизму“?!

          1. @Миливоје Радаковић

            Tuzno je to, odes u Kanadu ali si nesposoban da sebi napravis zivot, steknes prijatelje, frustracije se samo gomilaju i onda visis po srpskim sajtovima i rasipas nekakve trule fazone, izigravas veceg Albanca od Albanaca ili veceg Hrvata od Hrvata… Ali ako je tebi ovako lakse da prebrodis dan i da svom „zivotu“ das neki smisao a ti „Milivoje“ samo kuckaj komentare, bar 100 na dan, koga uopste zanima.

          2. @Milivoje Radaković

            Rece nama dzabalebaros koji zivi na grbaci poreskih obveznika Kanade, ne skida se sa srpskih sajtova posto se u Kanadi nije uklopio i iz fotelje se „bori“ za aljbansku „republjik kosova“. Dno dna.

  3. Odlično reciprocitet.
    Prebijanje Srba, paljenje imovine, uzurpacija iste, takse na robu, uništavanje grobalja i crkava, itd. Hoćete besplatno Kroz Srbiju automobilima, autobusima, kamionima?
    Hoćete reciprocitet???

    1. Kosovski masakri označavaju seriju pokolja koje su počinile policijske, vojne i paravojne snage nad albanskim stanovništvom Kosova tokom kosovkog rata 1999. godine. Ubistva su vršena paralelno sa masovnim progonima i deportacijama civilnog stanovništva.

      Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju je presudom ustanovio da su snage Srbije i SRJ tokom 1999. sprovodile raširenu i organizovanu kampanju terora, uključujući masovna ubistva. Sudsko veće je konstatovalo da su zločini nad Albancima počinjeni na organizovan način, uz značajnu upotrebu državnih resursa i da su VJ i policijske snage vršile „rasprostranjene i sistematske napade na kosovske Albance“.
      Ustanovljeno je da su srpske snage, krajem marta 1999, počinile masovna ubistva stotina Albanaca, uključujući žene i decu, u Đakovici, Celinama, Beloj Crkvi, Maloj Kruši i Suvoj Reci.. Tela nekih od ubijenih bili transportovani u hladnjacama i baceni u Dunav ,takodje stotitine tele albanaca su pronađena u masovnoj grobnici u Batajnici i drugim grobnicama u unutrašnjosti Srbije.

      1. @well

        Posto imas selektivni pristup i „pamcenje“ cisto da ti se pojasni, u kosovske masakre spadaju i zlocini nad Srbima, ubistva, proterivanja vise od 60% kosovskih Srba, pljackanje srpske imovine sistematsko unistavanje srpske kulturne bastine itd. Docice red i na tvoje heroje, razne haradinaje i tacije i ostale „oslobodioce“ da zavrse tamo gde im je mesto. Cuo si za ovaj sud u Hagu, specijalno napravljen za vas Albance? To je samo pocetak. Moralnu gromadu izigravaj tamo gde vas ne poznaju.

      2. Mislos.na.Albance.koji su bili NATO pesadija,na one koji nisu postovali niti jednu drzavu u kojoj su zoveli,na one koje su prljavim parama kupovali srpska imanja po visestruko visim cenama i na taj nacin pravili „tiho“ etnicko ciscenje?

        1. Jесу ли, Дејо, маши стари поштовали Отоманско царство? судећи по епичким гусларијама, јок. Чему загледање у око брата свог?

          1. @Миливоје Радаковић

            I ne samo to nego nisu nasi stari (neki jesu) postovali ni nacisticku okupaciju, ni onu ustasku (neki jesu) ali su po tebi i slicnima (gore navedenima) valjda trebali? Tako kazi „Миливоје“, pokazi od koje si sorte, ko si i sta si.

          2. Нисам ја рекао, Потурице, да Срби нису требали да се ослобађају Османлија, далеко од тога (камо среће да су се ослободили како треба, а не овако половично), него да неко ко слави побуну, устанак и ослобођење од Турака не може чиста образа да спори исто право косовским Албанцима. Једнако како су се наши преци ослобађали турског, и они имају право да се ослободе српског ропства! Што би Албанци трпели оно што Срби нису хтели? Имате ли Ви имало обзира?!

          3. @Миливоје Радаковић

            Albanci su bili turski saveznici i bili su na istoj strani, Albanci se nisu „oslobadjali“ od Srba nego su hteli da zadrze one teritorije koje su Turci okupirali a oni tokom te okupacije naselili. Zasto bi inace desetina hiljada Albanaca otislo za Tursku nakon poraza Osmanlija, zasto su ih Turci prihvatili ako su se Albanci navodno „borili za oslobadjanje od ropstva“, zasto je danas Turska jedna od najvecih sponzora albanske „drzave kosova“?. Nego, imas li ti „Milivoje“ obraza i granica?

  4. @Миливоје Радаковић

    Da li si ti svestan kakve sve nebuloze pises? Dobro si ti?

  5. Stop preko Srbije ka Evropi jer se ,,renoviraju putevi,, sa Kosmeta.Dve ture albanskih vozača autobusa i šlepera serpentinama kroz Crnu Goru i Hrvatsku i eto belaja za Tačijev život.PITANJE … Šta ako se šiptari koji su roda srpskog popišmane i po naređenju albanske narko mafije zatraže povratak Srbiji?Eto,odvojili smo se jer smo ,,bili magarci,,!To kod SNS pali!

  6. @M. Radovic

    Prijatelju, Sva ti je k’o u Njegosa. Istinu zboris, ali dzaba. Vecina nece i nije spremna da prihvati istinu. Propaganda, nebuloze, mitovi, lazi su doboko usadjeni u narodu. Zaro smo tu gde jesmo.
    Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“, napisao je sljedeće:

    „Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

    -„Laž je srpski državni interes.“

    -„Laž je u samom biću Srbina“.

    -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

    -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.