Lajčak: Ja sam diplomata i priznajem odluke Međunarodnog suda pravde

Ostavite komentar


  1. Bilo bi korektno da G-din Lajcak TACNO citira odluku MSP, a ne da je stavlaj u formulaciju koje je slicna, ali je i neistinita. Zvanicne verzija na engleskom jeziku postoji, a pretpostavljam da G-din Lajcak zna dovoljno dobro engleski jezik, tako da ne bi trebao da se bavi ovakvim spekukacijama….

    1. Pa zaista neko treba da objavi tu odluku i na srpskom. Pa kad je narod pročita shvatiće šta je zaista doneo MSP. Ali sećam se dobro da su albanci slavili nakon te odluke i tu odluku i dan danas promovišu kao međunarodnu potvrdu nezavisnosti Kosova. Tako da bih ja voleo da ste u pravu ali dajte tu odluku pa da svima bude jasno.

  2. Evo nama našeg Miroslava, on će reći na kome je pravo…
    Ups… malo smo se izgleda zeznuli…

  3. Ono sto svi izostave je drugi deo presude – „jer Kosovo nije subjekt medjunarodnog prava“. MSP je presudio da Kosovo ne moze da prekrsi medjunarodno pravo jer nije drzava. Kao sto ni odluka mesne zajednice ne podleze medjunarodnom pravu. A zasto se svi pravi ludi o tome, to je vec neko drugo pitane…

  4. Ne postoji nikakva „odluka“ MSP-a niti potvrda „nezavisnosti“ od strane MSP-a. Postoji samo neobavezujuce, savetodavno misljenje MSP-a i ne odnosi se na legalnost proglasenja nezavisnosti, na legalnost prava na otcepljenje ili na pravno utemeljenje postojanja „drzave Kosova“ nego samo i iskljucivo na SADRZAJ TEKSTA deklaracije o „nezavisnostI“ koji ne krsi medjunarodno pravo kao sto ga ne krsi SADRZAJ TEKSTA bilo koje deklaracije pa ni one u kojoj bi se neko samoproglasio za gospodara i vlasnika citave planete. Lajcak bi ipak trebao da dobaci dalje od ove jeftine demagogije, propagande i muljanja u vezi MSP-a i „drzave kosova“.

  5. Šta ko uopšte više očekuje od čoveka koji je verifikovao glasanje o crnogorskom otcepljenju. Čovek je odrod od svoje slovačke nacije. Pravi Sorošev izaslanik i političar odlazećih „dubokodržavljana“.Uskoro će vas sve j….i Tramp i to po zatvorima širom sveta.

  6. Procitajte odluku suda. Lajcak laze za americki novac. Kosovo uvek mora da bude Srbija, jer je bilo odcepljeno po narudzbi amerikanca. Srdacan pozdrav svim Srbima iz Slovacke Ivan

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.