Lajčak: Moj zadatak je okončanje dijaloga Kosova i Srbije

Ostavite komentar


  1. Ovaj nam je sredjivao situaciju i oko crne gore kad se odcepila.Da sam ja predsednik srbije trazio bi da eu postavi neko drugo djubre da nas ucenjuje.Greota je da nas isti covek zajebe dvaput na istu foru,ali pickousti je krotak i poslusan zapadu

  2. Samo jedno znam da cu sedeti i cutati dok ne pomisli da prizna,a ako pomisli to da uradi vise necu ni sedeti,a ni cutati. Kosmet ne sme da se izda,a ni prizna…ova vlast je dosta ingerencija predala Kosmetu kao ni jedna dosada,sa tim je gotovo,oni sada traze jos,trazim od svakog srbina u Srbiji da postuje svoju drzavu,ssvoj narod,svoj Ustav,i svoju kolevku Kosovo i Metohiju.

    1. Sve bi bio ok, kad bi ti bio sa Kosova. O Kosovo moze samo narod Kosova da se izjasni, a rezultat je 95 % za nezavisno Kosovo. Srbija treba da plati ratnu oztetu za sve zrtve i razaranja. Tek cemo mi sa vama u sud za genocid.

    1. MSP je izdalo objasnjenje da je Nezavisnost Kosova legitimno. Sar niste vi sami pitali? Narod Kosova kaze da je Kosovo nezavidno, sve drugo je nebitno.

      1. @DrenGa

        Pre „komentarisanja“ trebalo bi da proveris neke cinjenice u vezi toga sta je npr. genocid ili na sta se odnosi misljenje MSP. Naravno ako ti cilj nije da samo zasmejavas ljude, u tom slucaju nastavi kao do sada.

  3. Kurti podmece kukavicije jaje u dogovoru sa Lajcakom! Podele Kosova nema! Kosovo i Metohija je autonomna oblast u Srbiji. Razgovor moze damo da bude o specificnim pravima koje Albancima mogu da se obezbede u cilju zajednickog zivota u Srbiji. Ostalo se nece desiti, tako da ako Albanski p-redstavnici i dalje onemogucavaju dogovor, sami ce biti odgovorni za nazadovanje i uopste los zivot Albanske manjine u Srbiji.

    1. @Djoko*** A Albanci će mirno da se odreknu onog što su ratom ostvarili?! Kad je to bilo da se ratni pobednik dogovara sa ratnim gubitnikom i pristaje na njegove uslove? Srbija potpisala Kumanovski sporazum,povukla vojsku i policiju sa Kosova a vi očekujete da se to na neki volšeban način preokrene? Kosovski Albanci već imaju „specifično pravo“-nezavisnost. Ni Lajčak to ne poriče,radiće na normalizaciji odnosa dve države.

      1. @Achtung,achtung,es wird bekannt gegeben!

        Nemaju Albanci sa Kosova nista, niri su oni ratom nesto dobili posto sami nisu bili sposobni ni jedno selo da osvoje, niti imaju nezavisnost. Dzaba fantaziras. Albanci sa Kosova su se posle II svetskog rata kada im je puk`o tadasnji sponzor (Hitler i naci drustvance) odrekli da je Kosovo deo Albanije i da nemaju vise vlast na Kosovu, nece to biti nista novo za njih. Nego, sta te tacno nagoni da izigravas veceg Albanca od Albanaca? Vuces nesto iz detinjstva?

    2. Djoko—Kako tu vašu teoriju niste propagirali kada se stvarala paradržava tzv.“rsk“? Razgovor o specifičnim pravima Srba u Hrvatskoj,dogovor,zajednički život…Ali ne,Martić i Hadžić imaju ideju o „svim Srbima u jednoj državi“,kao i većina ovde, samo što su politički i vojno poraženi!Jedina pozitivna stvar u celoj priči je mirna reintegracija Istočne Slavoniju u sastav Hrvatske.Kada gubite ratove ne možete očekivati neke dobitke!

  4. Pa on je vec rekao da je Kosovo priznato. Samo da Aca to obznani. Ovo je reseno.

  5. Pa nije li dotični Slovak, a njegova država jedna od stubova protivljenju nezavisnosti KiM? Kukolj izgleda ide u politiku u svim državama.

    1. @Lepi—Lajčak ne predstavlja Slovačku već EU u pregovorima dve države,bez obzira na stav njegove.

      1. @Glina 1995

        Upravo tako, Lajcak predstavlja EU a u EU postoji 5 drzava koje ne priznaju niti ce priznati tu velikoalbansku tvorevinu na Kosovu kao nezavisnu drzavu. EU je zajednica RAVNOPRAVNIH, samim tim Lajcak je u obavezi da postuje i sporovodi interese SVIH clanica, te tako i tih 5 gore navedenih clanica. Isto tako duzan je da postuje MEDJUNARODNO PRAVO, Odluke Badinterove komisije, Zavrsni akt iz Helsinkija o nepovredivosti granica, R1244 itd.

  6. Posto je na Kosovu i Metohiji na zadnjim izborima Srpska Lista dobila 98% glasova o cemu mi iz ostarka Srbije imamo razloga za brigu!Uskoro dolazi na naplatu tih 99.9% sluzenja Milosevicu kao i 98% sluzenja Aleksandru Vucicu!Zasto bi mi bili protiv tih ljudi koji tako slozno znaju sta je za njih bolje!Niko odavde ne treba da se sekira i nervira i da kaze”Ne damo Kosovo”…jer oni koji treba da ga daju izgleda da su slozni,i srecno im bilo!Ali nemojte posle toga da se selite u Srbiju nego ostanite na tom Kosovu slozno 98%…i jos toliko onih koji su se zadnjih 30 godina u Srbiju doselili!Red bi bio da se vrate dole!Pa da bude 196%…sloge Srpske ne zabrlezene u istoriji!

  7. “ … da reše , zauvek , sva nerešena pitanja“ . Da li je ovaj čovek svestan šta je rekao ? Očigledno da živi u iluzijama i zabludi . Mogu se postići razni i različiti dogovori i sporazumi, ali da se reše sva pitanja , i to zauvek , to je utopija.

  8. Koliko se sećam g. Lajčak je takođe učestvovao u pregovorima Srbije i Crne Gore oko razdruživanja. Završilo se nezavisnošću Crne Gore.

  9. Srdacan pozdrav braca Srbi iz Slovacke. Vucic ne sme da za novac prodaje Kosovo i Metohiju. Thaci licno ubijao Srbe na Kosovu, mora u zatvor na 300 godina. Lajcak na zalost radi za amerikance, tako da pazljivo pratite njegove korake. Isto tako i platu zaradjuje od amerikanaca, koji su na Vas bacali bombe. Kosovo zauvek mora da bude deo Srbije. Živela Srbija Ivan

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.