Lajčak: Sa Vučićem o nastavku dijaloga i povratku Srba u institucije u Prištini 1Foto FoNet Milica Vučković

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu razgovarao o nastavku dijaloga i povratku Srba u privremene prištinske institucije.

Miroslav Lajčak je na Tviteru naveo da je tokom sastanka sa Aleksandrom Vučić bilo reči i o mapi puta za energetske sporazume i nestalim osobama, prenosi RTS.

Vučić je prethodno naveo da je sa Lajčakom razgovarao o neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje srpskog naroda.

„Sa Miroslavom Lajčakom razmotrio sam poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine“, naveo je predsednik Srbije na Instagram nalogu buducnostsrbijeav posle razgovora sa Lajčakom.

I ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa Miroslov Lajčakom koji je, naveo je,  još jednom mogao da čuje da je Beograd konstruktivan partner, kao i da će nastaviti da se zalaže da se svi problemi rešavaju dijalogom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari