Lapčević napustio DSS i zadržao poslanički mandat 1Lapčević Foto: N1

Milan Lapčević više nije član , ali ni poslanik Demokratske stranke Srbije i ubuduće će u parlamentu nastupati kao samostalni poslanik.

On je  na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da se DSS danas razlikuje dosta u odnosnu na onaj DSS od pre 10 ili 15 godina i da u organima upravljanja te stranke nema nikog van Beograda.

Lapčevićje naveo i da se aktuelno rukovodstvo nije na adekvatan način ponašalo prema biračima i da nije našlo način da dopre do njih i adekvatno predstavi svoju politiku. On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će i dalje u parlamentu zastupati interese građana Južne i Jugoistočne Srbije i ukazivati na pogubnost centralizacije Srbije, ogromne razlike u zaposlenosti, standardu, platama i demografiji, ali da drugoj stranci ni poslaničkom klubu „za sada“ neće pristupati.

Sada već bivši poslanik DSS  istakao je da su sve stranke u Srbiji centralistički nastrojene, rukovodstvo je kao i u DSS-u iz Beogradu, a takvi stavovi se posle prelivaju i na državnu politiku, a „centralizacija je rak rana koja izjeda Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari