Lazović: Izbori su izlaz iz krize, ali moraju biti razdvojeni 1foto FoNet Milica Vučković

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da su izbori na svim nivoima izlaz iz krize, ali da moraju biti razdvojeni.

Lazović je agenciji Beta kazao da se pod hitno moraju organizovati izbori u Beogradu.

„Zeleno-levi front-Ne davimo Beograd se zalaže za razdvajanje svih nivoa izbora kako bi oni izrazili pravu volju građana. Lokalni izbori nas svakako očekuju na proleće sledeće godine i to ne zavisi od Vučićeve (Aleksandar) volje, a hitno se moraju organizovati izbori i u Beogradu, jer je vlast Aleksandra Šapića (gradonačelnik Beograda) zaista katastrofalna, a i prema rečima samog Vučića ona nema legitimitet“, ocenio je Lazović.

Dodao je da bi beogradski izbori trebalo da budu prvi u nizu izbora na svim nivoima kojima bi se razrešila kriza u zemlji.

„Mislili smo da od Gorana Vesića nema gore, ali izgleda da smo pogrešili. Pogledajte javni prevoz koji se raspada, a i ceo saobraćaj je u kolapsu, grad je izuzetno zagađen, situacija u vrtićima veoma loša jer nema mesta za svu našu decu. Na sve strane vidimo investitorski urbanizam, betoniranje zelenila, otimanje reka. Kao najveća opoziciona organizacija u Beogradu imamo posebnu odgovornost da se ovo što pre zaustavi i zato mislimo da bi beogradski izbori trebalo da budu prvi u ovom nizu izbora na svim nivoima kojima bi se razrešila velika kriza u zemlji“, istakao je on.

Prema njegovim rečima, protesti „Srbija protiv nasilja“ su pokazali koliko je građanima važno da se donesu hitne odluke koje će Srbiju odvratiti od nasilja, zaustaviti „trovačnice“ poput Pinka i Hepija, smanjiti broj oružja kod građana, poboljšati stanje u školama i sprovesti sve druge mere koje su građani predlagali.

„Vlast ništa od toga nije uradila, već jedino beže od odgovornosti i napadaju one koji ih kritikuju. Zato bi trebalo tražiti podršku građana da ako vlast neće da ispuni zahteve protesta, onda ih smenimo i kao prvi korak opozicije obećamo i sprovedemo ispunjenje zahteva. Zato su neophodni i parlamentarni izbori, ali oni moraju biti razdovojeni od svih ostalih“, smatra Lazović.

Naveo je da se mora insistirati da izbori budu fer i pošteni.

„Moramo posebnu pažnju dati kontroli izbora i ja već sada pozivam građane da nam se jave i budu kontrolori, čuvari pobede demokratske Srbije. Mi smo već krenuli s pripremama za kontrolu izbora“, rekao je poslanik Lazović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pre dva dana da će izbori u Srbiji biti održani veoma brzo, za tri ili šest meseci, a svakako u narednih šest-sedam meseci, dodajući da su lokalni i pokrajinski izbori redovni, a najverovatnije će biti održani i parlamentarni.

Vučić je rekao da je opoziciju „sto puta pitao“ kada žele na izbore.

„E, pa nije ovo fontana želja, da tražite beogradske, a druge nećete. Imaće izbore veoma brzo. Da li će biti za tri ili šest meseci. Svakako u narednih šest-sedam meseci će biti izbora“, naglasio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari