Lazović: NDMBGD od sada pod sloganom "Ne damo Srbiju", osnivamo kancelarije i van Beograda 1Foto: Vojin Radovanović/ Danas

Predsednik poslaničke grupe „Ne davimo Beograd – Zeleno levi klub“ u Skupštini Srbije Radomir Lazović rekao je da će ovaj pokret ubuduće nastupati pod sloganom „Ne samo Srbiju“, a sve u fazi osnivanja stranke i zeleno-levog fronta.

Ovaj poslanik na događaju za prijatelje NDMBGD i medije u beogradskom „Marsh open Space“-u najavio je i osnivanje više kancelarija u Srbiji.

-Koliko nam je stalo do Beograda, toliko nam je stalo do cele Srbije, a odgovornost je i još veća. Želimo da živimo dobro u našoj Srbiji a ne da preživljamo. Zato smo odlučili da osnujemo zeleno-lebi front i formalnu partiju kako bi svima poručili da ne damo Srbiju, rekao je on.

Predsednik odborničke grupe NDMBGD Dobrica Veselinović naveo je da od 110 odbornika u Skupštini grada samo dvadesetak zapravo zanima kako će se Beograd razvijati, te napomenuo da mu je to bilo poražavajuće.

Najavljujući saborkimje rekao da se poslanice u Skupštini Srbije Jelena Jerinić i Biljana Đorđrvić vode borbu unutar „jednog Mordora kakav je Skupština“.

Poslanica Đorđević nabrojala je aktivnosti ovog poslaničkog kluba rekavši da su „probali da budu štreberi kakvi jesu“, odnosno da se prema Skupštini odnose onako kako bi voleli da ona izgleda.

„Bili smo ozbiljni, ali smo se nekada i šalili, i bili besni“, rekla je Đorđević dodavši da su nametali svoje teme iz zeleno-levog vrednosnog bloka.

Podsetila je da su predlogom Zakona o zakupninama nametnuli temu o stanovanju.

Poslanica Jerinić da mnogim poslanicima sada mogu da drže treninge, iako su se u početku plašili da ništa ne znaju i zato „manično čitali Poslovnik“.

„Znači mi što je moj poslanički klub prihvatio predlog da napišemo 85 amandmana na zakon koji se bavi pravosuđem i što su svi govorili“, rekla je Jerinić.

Odbornica ovog pokreta u Skupštini grada Beograda Natalija Stojmenović navela je kako beogradska Skupština nije Mordor, „već je više cirkus“.

Kazala je da su podneli na desetine amandmana u cilju veće socio-ekonomske pravde, kao i da su imali konkretne predloge odluka za dobrobit grada, poput predlog odluke da se ženama u Beogradu omoguće besplatni menstrualni paketi.

„Mene zbog toga zaustavljaju žene i kažu mi hvala. Nema bolje poruke, a odluku je primetio i sekretarijat radom na ovom pitanju“,navela je odbornica.

Podsetila je da svakog ponedeljka imaju redovna otvorena vrata za građane i građanke koji već dolaze sa najobičnijim komšijskim problemima.

Poručila je i da je građanina stalo da im se ne menjaju imena ulice i identitet na taj način, te da su se tako, kroz savet za imena ulica koji ovaj pokret, su se izborili da ulica Zemunska ne menja ime celom njenom dužinom.

„Događaju nisu prisustvovali pripadnici drugih stranaka, pa ni onih sa kojima je Ne davimo Beograd išao na izbore u okviru koalicije Moramo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari