Lazović o napadu na Voštinića: Brutalni napad na čoveka koji je uvek bio podrška ugroženima 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Brutalni napad na aktivistu Lokalnog fronta, Predraga Voštinića, pokušaj je ubistva koji ne sme proći nekažnjeno. Zeleno-levi front zahteva da nadležni organi momentalno reaguju i da se pokrene krivični proces protiv odgovornih za napad, navedeno je u saopštenju.

Kako navode, pukom srećom ovaj napad na Predraga Voštinića nije imao tragičan kraj, ali ne smemo dozvoliti da se ovaj slučaj zataška ili prikaže kao saobraćajna nezgoda. Preko potrebna pravda podrazumeva krivično gonjenje odgovornih za pokušaj ubistva.

“Napad na Voštinića je napad na svakog slobodnog čoveka u Srbiji. Voštinić je mnogo puta bio na meti zbog svoje kritike vlasti, zbog toga što neće da ćuti i gleda kako Srbija srlja u propast, a ovako brutalan napad, pokušaj ubistva koji se na sreću nije završio na tragičan način je nešto preko čega se ne sme preći. Zahtevamo da počinioci budu procesuirani i najstrože kažnjeni.” – izjavio je Radomir Lazović, šef poslaničke grupe Zeleno-levi front – Ne davimo Beograd, rečeno je u saopštenju.

Predrag Voštinić, kao i Lokalni front, svetionici su borbe za solidarnu i pravednu Srbiju. Uvek su bili tu da pruže podršku svim ugnjetavanim i progonjenim građanima Kraljeva i drugih gradova u Srbiji. Svojim delovanjem pokazuju da naše društvo može bolje i da imamo znanja i volje da se odupremo režimskom ludilu i sluđivanju građana.

„Pozivamo sve građane Srbije da zajedno budemo front podrške Predragu Voštiniću i Lokalnom frontu. Ne dozvolimo da ovo krivično delo prođe nekažnjeno“, saopštili su iz Zeleno- levog fronta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari