Lazović: Orlić po zakonu mora da zakaže sednicu skupštine o odgovornosti vlade nakon dva masovna ubistva, kolegijum sutra ujutru 1Foto: Miroslav Dragojević/ Danas

Poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović izjavio je danas da predsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić po zakonu mora da zakaže sednicu na kojoj bi se raspravljalo o odgovornosti vlade nakon dva masovna ubistva u Srbiji, jer je zahtev za njeno održavanje potpisala trećina poslanika.

„Sutra je zakazan kolegijum za 9 sati ujutru na kojem će se razgovarati o toj sedcnici i zahtevaćemo da na naše zahteve bude odgovoreno i da oni moraju da budu ispunjeni“, rekao je Lazović za televiziju N1.

On je naveo da je to jedan od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“ koji će morati da bude ispunjen i dodao da će na sutrašnjem protestu, koji je zakazan za 18 časova ispred skupštine, zahtevati odgovornost ministra prosvete Branka Ružića koji je već podneo ostavku, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Lazović je ocenio da su i ostali zahtevi opozicije razumni, jer vode ka tome da se „što pre zaustavi izloženost društva nasilju sa televizija sa nacionalnom frekvencijom, zaustavljanjem štampanim medijima kao što su Informer, Srpski telegraf koji su širili lažne vesti i ponašali se tako da naše društvo bude zapljusnuto nasiljem“.

Govoreći o mitingu koji je za 26. maj najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Lazović kaže da „ne razume ideju kontramitinga“.

„Je l’ ti ljudi treba da dođu i da kažu: ‘Mi smo za nasilje, mi branimo Pink, vitlanje pištoljima’? Niko ko nije ucenjen apsolutno ne može svojom voljom da dođe i brani tako nešto. Nema odustajanja od ispunjavanja naših zahteva i jako je važno da to bude jasno ljudima na vlasti. Moraju da učine nešto kako bi se promenila ova situacija“, kazao je Lazović.

Na pitanje do kada daju rok vlastima za ispunjavanje njihovih zahteva, on je dodao da „rok prolazi sutra“ i da novih rokova neće biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari