Radomir Lazović: Mi nismo za bojkot, već da se problemi reše, pozivamo na kompromis 1Foto: Ne davimo Beograd

U ovim pregovorima opozicija je pokazala veliku zrelost i konstruktivnost jer je prema vlastima izašla sa više predloga, koji su svi potkovani zakonskim rešenjima, kako da se prevaziđe situacija nakon izborne krađe. Mi nismo za bojkot, već da se problemi reše i izađe na izbore. Pokazali smo veliku volju, uložili ogromnu energiju, obezbedili podršku građana, međunarodnu podršku, mi želimo da se ova kriza reši, a ne dalje produbljuje – kaže za Danas Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta.

Predlagali smo i odlaganje za jesen koje je naravno bolje rešenje da bi se imalo više vremena za unapređenje uslova, dodaje, ali smo predložili i spajanje beogradskih i lokalnih izbora 2.6, uz ispunjavanje svih drugih zahteva opozicije kao mogući kompromis.

– Dakle rešenje postoji, kompromis je moguć i pozivam Anu Brnabić da ne uvlači ovo društvo dublje u krizu sa nesagledivim posledicama. Ja verujem da je ispunjavanje minimalnih zahteva opozicije i rad na ODIHR preporukama neophodan kompromis da bismo kao društvo napravili neki pozitivan korak – napominje Lazović.

Mi smo svesni da SNS nikada neće dati potpuno poštene izbore, ali nakon svega ovoga što su napravili moraju da naprave ustupke, a građani Beograda i drugih gradova su spremni za promene i izboriće se da svoju volju pretoče u promenu vlasti u brojnim gradovima i opštinama, kaže Lazović.

– Pa ljudi da li smo mi svesni šta su sve oni morali da urade i opet nisu uspeli da formiraju vlast. Na sve manipulacije, pritiske na birače, kupovinu glasova, morali su još i da prave migracije stanovništva i da manipulišu biračkim spiskom. To jasno govori da nemaju podršku – zaključuje Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari