Lazović sa skupštinske govornice pozvao građane na protest Srbija bez nasilja 1Printskrin RTS

Radomir Lazović, šef poslaničke grupe Ne davimo Beograd, na početku sednice parlamenta, upitao je premijerku Anu Brnabić, na osnovu kojih analiza je dan nako masovnog ubistva, koji je potresao naše društvo, konstatovala da sistem nije zakazao.

„Zar nije bilo normalno da se prvo pokrene istraga i da se utvrde greške, a ne da se odmah brani sistem. Moralo je da se desi da cela opozicija zahteva anketni odbor, da bi on bio stavlje na dnevni red“, rekao je Lazović.

On je imao i pitanje za predsednicu Saveta REM-a. Oliveru Zekić da i ona odgovori na osnou čega tvrdi da sistem u njenoj oblasti nije zakazao i da je sasvim u redu kada Milomir Marić, na TV Hepi vitla oružjem, i da odgovori da li je u redu kada se na toj istoj televiziji optuženi kriminalac zaklinje u decu da će ubiti drugog kriiminalca. Mi smo ozbiljno napadnuti sa ovih frekfencija“, naveo je Lazović i dodao da je i pored toga u skupštinu stigao izveštaj REM-a da su Pink i Hepi ispunili obaveze.

Prema Lazovićevim rečima, ako se vlast pita, sve će biti po starom, ali je i dodao da se na sreću pitaju sada građani.

„Zato vas molim da u mirnim dostojanstvenim protestima da dođete sutra pred Skupštinu Srbije na mirni prototest, jer tražimo Srbiju bez nasilja . U suprtnom, očekuje nas nastavak straha“, zaključio je Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari