LDP: Evropskoj ideji udahnuti novi život 1Foto: Logo

Liberalno demokratska pratija ističe da atmosfera u kojoj Srbija i region dočekuju Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom najbolji je pokazatelj činjenice da su vrednosti slobode, jednakosti i antifašizma na kojima počiva moderna Evropa danas potrebne u istoj meri u kojoj su bile neophodne u prošlosti.

Kako se navodi u saopštenju LDP,  kada je borba protiv totalitarnih ideologija i ekstremizma bila obaveza, a slobodno društvo posledica te obaveze.

– Deveti maj je jedan od onih datuma koji nas nateraju da se ponovo pogledamo u ogledalo. To je dan kada svaki narod i svaki čovek ima priliku da razmisli ponovo o svom odnosu prema svetu oko sebe, o bližoj i daljoj prošlosti i o tome kako bi želeo da izgleda budućnost. Danas je, više nego ikad, potrebno da evropskoj ideji da udahnemo novi život i smisao da bi prestala da bude prazna fraza. Kao zemlja koja svoju budućnost vidi u Evropskoj uniji, moramo biti spremni da usvojimo tekovine porodice zemalja kojoj pristupamo, svesni da ćemo samo tako reformisati sopstveno društvo, ističu iz LDP i dodaju da borba za evropsku Srbiju je izraz najvećeg poštovanja svih koji su pali u borbi protiv fašizma. Jače insistiranje na evropskim vrednostima, a ne dilema oko toga kojim putem treba da idemo, jedini je ispravan put u vremenima u kojima se presudno gradi budućnost u kojoj će živeti generacije koje dolaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari