LDP najavila formiranje Koalacije za mir 1Foto: Logo

Libralno demokratska partija (LDP) najavila je danas da će formirati Koaliciju za mir u septembru sa onim ljudima koji razumeju koliko je mir važan za ceo region i ponuditi okvir za rešavanje pitanja Kosova, koji i Beogradu i Prištini daje šansu za dogovor uz uvažavanje interesa obe strane.

Poslednja je prilika u kojoj moramo zajedno da se potrudimo da rešenje kosovske krize bude sporazum koji bi i srpskom i kosovskom društvu ponudio evropsku perspektivu, saopštila je LDP,

Ta stranka je ocenila da greše svi koji danas politički prostor traže u saplitanju onih koji sporazum treba da potpišu, jer u tome nema sreće za ljude koji žive ovde, a nema ni za Srbe koji su ostali na Kosovu.

Strančarenje je uništilo ovu zemlju, sebični partijski interesi i liderska lutanja ostavila su nas na marginama savremenog sveta i, ako iz svega toga nismo ništa naučili, rezultat će biti još jedna propuštena prilika koja može biti i poslednja, naglasila je LDP.

LDP je najavila da će formirati Koaliciju za mir u septembru sa onim ljudima koji razumeju koliko je mir važan za ceo region i ponudićemo okvir za rešavanje pitanja Kosova, koji i Beogradu i Prištini daje šansu za dogovor uz uvažavanje interesa obe strane.

Nemamo razumevanje za one koji su na pitanju Kosova pomislili da ostvaruju svoje ambicije, niti da na planiranom bojkotu referenduma traže priliku za politički profit, nmaglašava stranka.

Prema oceni LDP, pitanje Kosova prevazilazi sve nas, i one koji su danas vlast i one koji su opozicija, ono je generacijsko pitanje i ostaviće trag i na naše živote i na živote naše dece.

Svaka neodgovornost će zbog toga skupo koštati, upozorila je LDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari