LDP: Neophodna rasprava o Ustavu 1

Srbiji je potreban novi, moderan Ustav, koji će biti donesen bez kompromisa sa drugačijim odnosom i prema Kosovu, i po pitanju zaštite ljudskih i manjinskih prava, položaju Vojvodine, ocenjuju u Liberalno-demokratskoj partiji (LDP).

Prema LDP, Srbiji je potreban Ustav koji govori o tome u kakvoj zemlji želimo da živimo i kakvu zemlju želimo da ostavimo našoj deci.

Kako se navodi u saopštenju, Srbiji je neophodna rasprava o novom Ustavu, ali ona ne sme da se vodi iza zatvorenih vrata da ne bismo, poput 2006. godine, dobili najviši pravni akt koji ne odgovara potrebama ljudi koji žive u Srbiji, već strankama koje odlučuju o životima svih nas.

Radni tekst izmena Ustava iz oblasti pravosuđa potvrdio je da Vlada Srbije nema hrabrosti da odgovori na ključna pitanja i probleme građana, već se bavi tehničkim stvarima.

Jasno je da se promene o kojima se najčešće govori, pa i ove navedene u Radnom tekstu, vezuju za otvaranje poglavlja, ali to ne sme biti naš jedini motiv za ustavne promene, ističe LDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari