LDP: SNS u Zaječaru izgubio legitimitet 1Foto: Logo

Rezultati izbora za članove saveta mesnih zajednica u Zaječaru pokazuju da je naprednjačka vlast, predvođena Boškom Ničićem, izgubila legitimitet i bilo bi časno da podnese ostavku, saopštio je odbor Liberalno-demokratske partije Zaječara.

Koalicija „Pobeda za naš grad“, koju predvodi menadžer Gradskog odbora LDP Zaječar dr Nenad Ristović, ubedljivo je pobedila u četiri od pet gradskih mesnih zajednica u kojima pravo glasa ima dve trećine birača sa teritorije Grada Zaječara.

Ristović je istakao da su izbori u nedelju pokazali da je aktuelna vlast formirana bez legitimiteta, da ne odražava stvarnu izbornu volju građana i da je neophodno da se u što kraćem vremenskom roku održe vanredni lokalni izbori, kako bi građani pokazali svoju stvarnu izbornu volju, kao što su to učinili na izborima za članove saveta mesnih zajednica.

Ristović je rekao da je pobeda koalicije „Pobeda za naš grad“ pre svega obaveza da se u delo sprovede sve ono što je obećano i rečeno, i da u realizaciju moraju biti uključeni svi.

„Iako razmišljamo različito, moramo da delujemo tako da našoj deci ostavimo što manje problema, a što bolju budućnost“ – rekao je on.

U prvoj mesnoj zajednici osvojeno je 67 odsto mandata, u drugoj 67 odsto mandata, u trećoj 60 odsto mandata, u četvrtoj 55 odsto mandata i u petoj mesnoj zajednici osvojeno je 20 odsto mandata.

„Nemamo vremena za proslavue, moramo da krenemo sa radom, sa formiranjem saveta mesnih zajednica. Želimo da uključimo i one ljude koji se ne bave politikom, ali su stručni. Svaki takav čovek nam je dragocen. Pozivam građane da zajedno vratimo život u naš grad“ – zaključio je nosilac liste koalicije „Pobeda za naš grad“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari