LDP: Srbiju će bolje opisati reakcija na izveštaj Evropske komisije 1

Naša najveća obaveza je da razuverimo sve one su skeptični prema ideji brzog pridruženja balkanskih zemalja Evropskoj uniji tako što ćemo pokazati drugačije lice Srbije i biti drastično efikasniji u sprovođenju neophodnih reformi i promena unutar našeg društva i u tom procesu podržati sve naše susede, piše u saopštenju

Kao i prethodnih godina, sažetak izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije u procesu integracija fokusiran je na nedostatke u oblasti vladavine prava, slobode izražavanja i odnosa sa Kosovom. Ovi izveštaji su takođe pokazatelj da evropske institucije uglavnom više žele Srbiju u članstvu od nas samih, što je rezultat slabosti proevropskih snaga u zemlji.

Kako se saopštava iz Liberalno-demokratske partije zbog dugogodišnjeg odlaganja odlučnog opredeljenja za evropsku budućnost, Srbija potpuno nespremno ulazi u poslednju fazu integracija, pre svega u pogledu usklađivanja spoljne i bezbednosne politike. Politika sedenja na dve stolice ima katastrofalne rezultate, i na unutrašnjem i na spoljnopolitičkom planu.

Pre svega zbog konstantnog javnog insistiranja na lažnom bliskom političkom partnerstvu sa Rusijom, podrška evropskim integracijama u Srbiji je na najnižem nivou od svih zemalja koje su na putu integracija. Sa druge strane, usled toga konstantno gubimo poverenje naših evropskih partnera, koji neće moliti Srbiju da se promeni i postane članica EU – Srbija mora sama da razume da je to u njenom najvećem interesu, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari