Lekić (DS): Priprema se kupovina glasova za naredne izbore

Ostavite komentar


  1. Sve iz navedenog je tačno uz napomenu da tek sada vidimo katastrofalne posledice neurađene lustracije posle smene Miloševića&comp.

    1. Tacno. A kad bi DS kojim cudom dosla opet na vlast, opet ne bi bilo lustracije ovih sadasnjih i njihove comp.

  2. Za koju godinu mnogi ce vaditi potvrdu u opstini da nisu bili clanovi SNS,samo strpljivo…..

  3. Tačno je ovo što je rečeno. Međutim, DS nema nikakvo moralno pravo da o ovome govori. Za vreme njihove vladavine je sistem zapošljavanja u javnom sektoru u zamenu za sigurne glasove razrađen do zavidnog nivoa. SNS je taj model samo usavršio. Zato je Srbija tu gde jeste. Može o ovome da priča, ali neko drugi, koji se ovakvim stvarima nije bavio.

  4. U zemlji gde se ne stvara vrednost koja se moze izvoziti smisao zivota i osvajanja vlasti je usmeravanje para iz budzeta u skupe projekte koji se dodeljuju sopstvenim firmama. Ko uspe u tome obezbedjuje sebi pet sest mirijardi eur godisnje. I nista ih drugo ne interesuje i spremni su na sve ustupke svetskim kapitalistickim lesinarima. To je kolonijalizam uz saradnju sa domacim tajkunima. To se tesko menja jer sa parama se u svakom siromasnom narodu nadje potreban broj saradnika i kapoa. Znaju oni sta kolonijalizam donosi, videli su to u proslim vekovima. Za obicnog coveka je resenje u preseljenju u zapadnu evropu sa porodicom. Ili stavljanje u sluzbu krupnog kapitala, ako jos uvek ima mesta. To je razlog zasto srbija nema opoziciju, jer sve zele samo zamenu pozicije i postati upravljac budzetom, a o propasti naroda i ne razmisljaju. To mora tako biti u naredih 100 godina.

    1. Nekoliko godina pre tada uvođene nove verzije tranzicije u Srbiji – kroz SNS, javljala se na medijima fraza kao negativni opis „liberalni kapitalizam“ koji su mladi olako koristili bez saznanja o tržištnoj ekonomiji, ipak taj termin i nije ono što bi najviše tačno opisalo krizne faze tranzicije u Srbiji iz društeveno kontrolisane državne centralističke privrede u privatnu. Te grupe problema koje su takve kakve ih opisujete se nazivaju krnji kapizalizam i to je poredak nekoliko vrsta elita od srodničkih, tradicionalih i partijskih aktuelnih vlasti, koji upravljaju finansijski i korupcijom sistema i državnih aparata za svoje, a uporedivo je sa fašizmom na relaciji nacionalno-privatno-državno-privatno. Kapitalizam, liberalni funkcioniše u ostvarenim poznatim -svima ili većini dostupnim- uslovima poslovno-imovinsko-pravnog uređenja države.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.