Opozicione tribine moraju u restorane u Leskovcu 1Izvor: N1/arhiva

Tribinu opozicionih poslanika u Leskovcu nije moguće organizovati u javnim gradskim prostorima, saopštili su danas iz stranke Zajedno.

Direktorka Centra za stručno usavršavanje u Leskovcu Anđela Kostić Minić je u sredu kasno uveče otkazala prethodno dogovorenu upotrebu prostora za tribinu „Da li Beograd vidi Leskovac?“, na kojoj je trebalo da govore opozicioni poslanici, navodi se u saopštenju.

Jugpres kao organizator tribine je obavestio javnost da će razgovor ipak biti održan u petak od 19 časova u restoranu „Čaršija“ u ulici Bore Stankovića 37.

Iako je organizator tribine prethodno dogovorio korišćenje prostora te javne ustanove, direktorka, koja dolazi iz redova Srspske napredne stranke, ipak je naknadno odlučila da povuče gostoprimstvo i tako pokaže da u Leskovcu u prostorima u javnom vlasništvu nema mesta za glasove i mišljenja onih građana koji ne veruju samo vladajućoj većini, ističe se u saopštenju.

Narodni poslanik stranke Zajedno iz Leskovca Nebojša Cakić kazao je da je to još jedan dokaz koliko je teško baviti se opozicionim radom u unutrašnjosti Srbije.

„Moram da priznam da do sada nije bilo problema pri organizovanju opozicionih skupova i da je ovo prvi put da se na ovakav način pokušava sprečavanje opozicionog delovanja“, istakao je Cakić.

Prema njegovim rečima, umesto da svima u Leskovcu bude čast i zadovoljstovo da ugoste tri predsednika poslaničkih grupa u Skupštini Srbije i čoveka koji je bio drugi na poslednji predsedničkim izborima, i iskoriste njihovo prisustvo da ih upoznaju sa problemima najnerazvijenijeg grad u Srbiji, lokalna vlast čini sve što može da spreči održavanje tribine.

Na tribini, koja će ipak biti održana u petak u restoranu „Čaršija“, govoriće: predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, Robert Kozma iz Ne davimo Beograd i predsednik pokreta SRCE Zdravko Ponoš.

„Očigledan je veliki strah vladajuće oligarhije od istine koja će se ipak čuti u Leskovcu“, zaključio je Cakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari