Lideri SPN obećali besplatnu pravnu pomoć za sve uhapšene 1Foto: Lena Stevanović/Danas.rs

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ su večeras obećali besplatnu pravnu pomoć za sve uhapšene zbog incidenata na protestu opozicije održanom u nedelju ispred Starog dvora u centru Beograda.

Na protestu ispred sedišta beogradske policije u Bulevaru Despota Stefana, oni su najavili i da će njihovi advokati utvrditi u kojoj se policijskoj stanici nalaze uhapšeni studenti i koliko ih ukupno ima.

Pozvali su i roditelje uhapšenih od kojih, kako su kazali, mnogi i ne znaju gde su im deca, da im se obrate za pomoć.

Jedan od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleskić je kazao da policija nije saopštila gde se nalaze uhapšeni, ni koliko ih je ukupno.

„Očekujem da će naši advokati utvrditi gde se nalaze“, rekao je Aleksić koji se okupljenima obratio uz pomoć megafona.

On je, prekidan uzvicima „Pustite ih napolje“, naveo i da su mu iz policije kazali da bi uhapšeni mogli da budu po raznim policijskim stanicama u Beogradu.

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srdjan Milivojevič je najavio i da će uhapšenima, uz besplatnu pravnu pomoć, biti plaćene i novčane kazne, ukolko im budu izrečene.

Dodao je da će zahtevati krivičnu odgovornost za policajace koji su u nedelju uveče , kako tvrdi, primenjivali prekomernu i brutalnu silu.

Prema njegovim rečima, tražiće se i objašenje o tome ko je poslao policajce u civilu u nedelju ispred Starog dvora i ko im je komandovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari