Liderka Zavetnika potvrdila za Danas da će voditi Odbor za dijasporu u Skupštini Srbije 1foto FoNet Zoran Mrđa

Milica Đurđević Stamenovski, liderka Zevtnika potvrdila je Danasu da će preuzeti funkciju šefice Odbora za dijasporu Skupštine Srbije.

– Izvan granica Srbije živi više miliona naših sunarodnika koji svojim znanjem i iskustvom mogu višestruko da doprinesu razvoju matice. Uprkos tome ova vlast je 2012. godine ukinula Ministarstvo za dijasporu, dok je za odbegle kadrove bivšeg režima i svoje koalicione partnere izmišljala nove resore da bi namirila njihove apetite – kaže Milica Đorđević Stamenovski za Danas.

Kako dodaje, obavljaće funkciju predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, i truditi da uspostavi jednu novu praksu, „da se partijske ambicije ostave ispred vrata, a ljubav, trud, posvećenost i rad, usmere ka povezivanju države sa organizacijama i pojedincima u inostranstvu“.

– Tražićemo privilegovaniji položaj za srpske privrednike koji žele da ulažu u Srbiju, pokrenućemo pitanje da se obnovi rad Skupštine dijaspore i Srba u regionu, iniciraćemo da srpsko rasejanje dobije svoje predstavnike u Narodnoj skupštini – zaključuje Danasova sagovornica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari