Lindkvist i Tan počeli mandate 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Finske Niklasa Lindkvista i ambasadora Kambodže Bunpe Tana.

Vučić i Lindkvist su razgovarali o jačanju političkog dijaloga na svim nivoima i istakli da postoji značajan prostor za produbljivanje bilateralne saradnje u brojnim oblastima od obostranog značaja, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

U razgovoru sa Lindkvistom Vučić je pozvao finske investitore da u narednom periodu pojačaju svoje prisustvo na tržištu Srbije, jer iskustva dosadašnjih stranih investitora potvrđuju da je Srbija proteklih godina bez premca u regionu, kada je reč o uslovima koje pruža za investiranje.

Po pitanju evropskog puta Srbije, Vučić je istakao da je u pregovaračkom procesu za članstvo u EU Srbiji značajna kontinuirana i aktivna podrška Finske, kao i njihova iskustva iz tog procesa.

Lindkvist i Tan počeli mandate 2
Foto FoNet Milica Vučković

Poželevši mu dobrodošlicu i uspešan mandat, Vučić je izrazio uverenje da će Srbija i Kambodža u narednom periodu unaprediti saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Vučić je zahvalio na principijelnom stavu Kambodže po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, što vidimo kao izraz prijateljstva i posvećenosti Povelji UN i principima međunarodnog prava.

Ambasador Tan je preneo pozdrave kralja Norodoma Sihamonija i želje za napredak Srbije i bliže odnose dve zemlje.

Vučić je zahvalio Kambodži na dragocenoj podršci tokom pristupanja Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji, koje je potpisano na Samitu Asocijacije zemalja jugoistočne Azije u Džakarti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari