LSV traži da se uvedu sankcije Rusiji što pre 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da zahteva od predsednika Republike, Vlade, poslanika Narodne Skupštinu da u najkraćem roku uvedu sankcije Ruskoj federaciji i tako spreče prekid pristupnih pregovora sa Evropskom unijom i praktično uvođenje sankcija.

Kako navode, današnja rezolucija Evropskog parlamenta veoma jasno ukazuju na moguće posledice neodlučne i krajnje neodgovorne spoljne politike Srbije.

„Igranje se budućnošću građana Srbije mora da prestane. Mnogi se još sećaju izolacije i sankcija devedesetih godina i potpune davastacije našeg društva u tom periodu. Neodgovorna spoljna politika i neuvođenje sancija Putinovom režimu ugrožavaju pristup fondovima EU za razvoj saobraćajne infrastrukture, javne uprave, zdravstva, obrazovanja i drugih važnih oblasti“, navode iz LSV.

Oni podsećaju da je Srbija je od 2000. godine do danas dobila vise od 420 miliona evra bespovratnih sredstava, samo za razvoj saobraćajne infrastrukture, i da je Evropska unija apsolutno najbitniji spoljnotrgovinski partner Srbije. 80% našeg izvoza odlazi u zemlje Evropske unije.

Bez sredstava Evropske unije, Srbija bi se našla u ogromnim problemima, navodi LSV i poziva vlasti da spreče najavljene sankcije i uvedu sankcije Ruskoj federaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari