LSV Zrenjanin: Zastava Vojvodine hitno da se vrati na Skupštinu Zrenjanina 1Foto: M:P.

Odbornička grupa LSV u Zrenjaninu danas je reagovala jer je uklonjena zastava Vovodine sa zgrade Skupštine grada a od gradonačelnika Zrenjanina zatražila da zastavu u najkraćem roku vrati, kao i da kaže ko je oklonio zastavu Vojvodine.

Oni su upitali gradonačelnika Zrenjanina Simu Salapuru da li je on doneo odluku o uklanjanju zastave Autonomne pokrajine Vojvodine sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina.

„Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine u svom četvrtom članu jasno kažu da se zastava i tradicionalna zastava AP Vojvodine, uporedo sa zastavom Republike Srbije, ističu na zgradama Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade, zgradama organa lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i zgradama pokrajinskih organa i službi koje osniva AP Vojvodina“, navode iz Odborničke grupe LSV.

Dodaju da je „sasvim jasno da je neisticanje zastave i tradicionalne zastave AP Vojvodine kršenje pokrajinske skupštinske odluke, i za to delo su predviđene i prekršajne sankcije. U članu trinaest ove skupštinske odluke, predviđena je kazna od 100.000 dinara za pravno lice koje prekrši njene odredbe o načinu isticanja“, navode u GO LSV.

Kako su istakli, očekujemo da gradonačelnik Salapura upozna javnost sa odgovornim za uklanjanje zastave, i da u nakraćem mogućem roku naloži njeno vraćanje na zgradu Skupštine grada Zrenjanina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.