Lukav potez Rusije

Beograd u sadašnjim okolnostima nema nameru da odustane od evrointegracija
Da li je moguća promena spoljnopolitičkog kursa Srbije posle prihvatanja zahteva Moskve o slanju humanitarne pomoći u Siriju

Ostavite komentar


  1. Koje se to obaveze iz Briselskog dogovora ispunjavaju kada je sve sto je u vezi sa Kosovom blokirano?Da se ruskim avionima prevozi pomoc u Siriju nije dokaz "da Moskva pritiska Srbiju" nego dokaz da Srbija napusta evrointegracije i da se sve vise stavlja na stranu Moskve.Najnoviji dokazi,srpski pocasni konzul u St.Petersburgu covek kome je zabranjen ulazak na Zapad,poseta delegacije nepostojece Republike Krim Srbiji,vojna baza u Nisu iz koje se salje pomoc Ashadovim borcima.

  2. Dok je u Srbiji jake pete kolone sa ovakvim budzetom a po institucijama Srbija koreni EU zapad nema sta da brine,zapadu nije problem vlast vec narod,dovoljna je iskra u kamenu,jel kako vucicu lepo ide vidi se na petokolonaskim medijima ,dok narod grca a godine prolaze

  3. Ili smo neverovatno glupi ili vlast vodi najpokvareniju politiku da ne uvredi svoje prijatelje i Seselja a narod ionako nikad nije bio vazan.
    Ali da budemo fer,slicno je i oko Beograda na vodi gde se umesto ruskih,brane neciji sitnosopstvenicki naustrb celog grada koji je vec danas na dobitku zbog promenade i mogucnosti da se izadje na reke.
    Hocemo li zbog ovoga izaci na ulice a da nam ne inputiraju da smo protiv pomoci postradalima u Siriji?Rusija nije poznata po humanosti i humanitarnoj pomoci,ali jeste po rasplamsavanju sukoba i ometanja drzava da izadju iz njenih bratskih okova.

  4. "Srbija i Krim imaju perspektive za saradnju…"
    Elem regioni ili gubernije majcice Rusije.

  5. Да сам уредник новина стидео бих се оваквог наслова.

    Кад смо били поплављени била нам је добродошла сваколика помоћ. Били смо захвални ма ко да нам је послао, "поклону се у зубе не гледа".

    После пет година рата Србија је први пут послала било какву помоћ народу Сирије. Онда сте као новина дали дежурним пљувачима простор да све замажу и избалава. Штета што ти исти не знају шта значи хуманост, јер та реч је све оно што они нису. Зато нађите људе који знају шта је хуманост и о њој да коју паметну кажу.

    Не дај боже опет да нас задесе неке поплаве или земљотрес и кад ти је помоћ потребна да се тако неко изрази у некој од земаља о хуманитарној помоћи коју нам пошаљу као што сте то Ви овде урадили. Знате, Сиријски народ није толико ниско пао да му све ово прикачимо уз ово мало помоћи, јер како је до сада преживео без ње могао је и без свега овога из Србије да преживи.

    Боже, шта је ово постао народ у Србији?

  6. čuj…lukav potez Rusije??
    kakva lukavost……to je najobičnija bahatost Rusije….Naravno, uz sadejstvo proruskih srbijanskih nikogovića

  7. Posto Srbija nema svoje novine vec samo strane nista cudno sta mora da citamo sudbina i dupe smo prodali.

  8. To samo može biti u Srbiji da se humanitarna pomoć koristi kao oružje za obračun rulje!

  9. Volim ove koji bi da budu Tito, a kao i vecina INDOKTRINIRANOG stanovnistva bas nista ne znaju. Pa da pokusam da objasnim, onako, neostrasceno. Dakle desava se 1948.me. kada je Jugoslavija odbila da se pridruzi ruskom tumacenju socijalisticke revolulcije. Pa, tada je Tito imao hrabrosti da kaze NE! Ovi danasnji, koji bi da budu Tito, zaboravljaju da je iza tog naseg "mrzitelja" bilo 20 miliona ljudi! Da niko, nikad nije sumnjao u ANTIFASIZAM boraca za slobodu. Jugoslavija je bila CENJENA u svetu bas zbog toga sto nije bilo KOMPROMISA sa nacionalizmom i verskim fanatizmom. A sta rade OVI? Oni bi bas to isto, ali!! Nema nas 20 miliona. Nema iza nas borbe protiv fasizma, NAPROTIV! Nema ni borbe protiv verske zatucanosti. Nema bas NICEGA sto bi danasnju Srbiju povezalo sa tim vremenom. A ni Rusiju. Danas je vazno koliko si mocan. A mi smo nemocni. Zato bi nam najbolje bilo da se vec jednom OPREDELIMO! I odlucimo se za Evropu. Kojoj pripadamo. Zato sto je Rusija Azija.

  10. "Dakle, moguće je da Srbija u potpunosti zaokrene svoju spoljnu politiku izlazeći u susret svim zahtevima Moskve, ali mislim da je zaista malo verovatno – smatra direktor Evropskog pokreta."

    … – … Onda, uprkos tvojim zvučnim titulama u nauci o politici, ne vidiš dobro – ovaj saziv Narodne skupštine sastavljen je tako da uvek može da se "visokim sagovornicima" EU kaže: "E, pa, htelo se, htelo, ali narod preko svojih poslanika (izabranih baš po vašim pravilima zapadne demokratije) kaže da neće u EU, da hoće u Rusiju…"

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.