Lutovac (DS): Nije stigao poziv za razgovor s Kukanom i Flekenštajnom 1Zoran Lutovac Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da ni DS niti Savezu za Srbiju, kojim on takoje predsedava, nije stigao poziv za razgovore sa bivšim evropskim parlamentarcima Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom.

On je agenciji Beta rekao da su preko medija informisani da je poziv upućen samo predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković.

„Taj poziv je upućen Maji Gojković, a ona ga onda distribuira poslaničkim grupama, što je apsolutno neprihvatljivo da se na taj način komunicira. Ono što je uobičajeno, normalno i diplomatski ako želite da dve strane razgovaraju onda upućujete poziv obema stranama i sa obe strane uskladjujete to šta će biti forma i tema razgovora“, rekao je Lutovac.

On očekuje da se predstavnici EU odnose ravnopravno prema učesnicima i da se prethodno obave bilateralni razgovori sa jednom i drugom stranom, pa onda tek vode razgovori.

„Razgovori sa predstavnicima EU su dobrodošli ako je cilj stvaranje uslova za poštene i slobodne izbore i mehanizama kako da se to ostvari uz rok od devet meseci da se to primeni“, rekao je Lutovac.

Sastanci predstavnika vlasti i opozicije, kojima će posredovati Evropska unija, najavljeni su za 9. i 10. oktobra u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari