Lutovac (DS): Srbija ne bi ukinula neutralni status ako bi osudila agresiju Rusije  

Ostavite komentar


  1. Neutralnost je kada se ne mešaš u tuđe sukobe i niti pružaš podršku niti osuđuješ ijednu stranu. Ne možeš da osuđuješ i da tvrdiš da si neutralan u isto vreme – osim ako si Lutovac.

  2. Ali bi ukinuli gas iz Rusije(Što tebi nije važno).Sami sebi.I dobili bi genocidnu etiketu(što tebi nije važno).A Kosovo bi dobilo stolicu u UN(što tebi nije bitno),a i Repblika Srpska više ne bi postojala(što tebi takođe nije važno).

  3. Za Grandioznog Grandoja / neutralnost se odnosi na vojne operacije i ratna dejstva, a ne na diplomatiju. i svedska i finska su vojno neutralne pa su osudile rusku agresiju na ukrajinu.

  4. Svicarska je takodje neutralna ( bar bi htjela ) al nema vise neutralnosti u ovakvim slucajevima mora se biti jedinstven za spas Evrope

  5. Šta znači zaštita teritorijalnog integriteta bez zaštite suvereniteta i političke nezavisnosi?
    Jedno bez drugog ne postoji u međunarodnom pravu!

  6. Ako iko razume kroz šta sada prolazi ukrajinski narod ,onda je to Srbija, i sama žrtva NATO, tj američke agresije .Slabe smo mi sudije ,nismo osudili niti jednu od bezbroj američkih agresija na suverene države ,čak nismo osudili ni američku agresiju na nas same.A osuđivati nekoga, rame uz rame sa licemerima, koji ne da nisu osuđivali američke zločine već su u njima i sami učestvovali je ponižavajuče za razum.Neka se agresori međusobno osuđuju bez našeg uplitanja.

  7. Srbija ako želi da ostane neutralna ne treba ništa da komentariše. Svi koji daju komentare su navijači za jednu ili drugu stranu i pokušVju da nametnu svoje mišljenj na perfidan način.

  8. Ne razumem Lutovca. Ne možeš biti „manje ili više neutralan“, ili jesi ili nisi. Osudom Rusije svrstali bismo se na jednu stranu a koliko vidim, ćuti Afrika, ćuti Azija, ćuti većina Južne Amerike, Meksiko je zauzeo stav da neće osuđivati niti uvoditi sankcije Rusiji.

  9. Nije na odmet podsetiti da je ruski predsednik, Putin, u govoru pred Dumom 18. marta 2014.g. izjavio kako su Krim i Kosovo istovetni.

  10. Za Ivu koja i sama tvrdi da se neutralnost odnosi na vojne operacije i ratna dejstva, pitanje: a šta je ovo u Ukrajini ako nisu „vojne operacije i ratna dejstva“ te prema tome zar tu ne treba da smo neutralni? Nije vojna neutralnost samo da nećeš da se uključuješ vojno u ratove, nego nećeš uopšte da se na bilo koji način mešaš u tuđe ratove.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.