Lutovac (DS): Velika nervoza vlasti zbog Izveštaja ODIHR-a o decembarskim izborima 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je odbacio stavove premijerke i predsednika Srbije o sadržini danas objavljenog Konačnog ;izveštaja Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o decembarskim izborima u Srbiji i ocenio da je vlast zbog tog dokumenta „pokazala veliku nervozu“.

Brnabić je novinarima u Beoogradu pre podne kazala da taj izveštaj „stavlja tačku na sve laži i besmislice o krađi izbora u Srbiji“, a potom je Vučić u Tirani rekao novinarima da ;seu tom izveštaju „ne pominje kradja“ glasova, niti – kako je rekao – to može da je pominje, jer kradje na izborima nije ni bilo.

Lutovac je za N1 je kazao da taj izveštaj objavljen popodne, ukazuje da u Srbiji nema slobodnih, niti poštenih izbora, da nema ni slobode medija, te da je, kako je kazao „ceo izborni proces kontaminiran“.

On smatra da je Brnabić, kao i drugi predstavanici vlasti, pokazala „veliku nervozu“ zbog tog izveštaja, i kazao da on ne zna da li Brnabić „ne razume, ili se pravi da ne razume“ način na koji je izveštaj napisan.

Po rečima Lutovca, Izveštaj ukazuje da nema slobodnih izbora jer su nepravilnosti na koje su ukazivali domaći i medjunarodni posmatrači da te mere uticale na izbore, „da je ceo izborni proces kompromitovan“. ;

„Prema tome, Izvešaj ODIHR je potvrdio ono što su govorili i posmatrači CRTE, i posmatrači iz drugih zemalja…“, kazao je Lutovac čiji DS je u opozicionoj koaliciji „Srbija protiv nasilja“ čiji predtvanici smatraju da je ;Konačni izveštaj ODIHR potvrdio da se u Srbiji dogodila izborna krađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari