Lutovac o pasivnom bojkotu izbora: Ne dolazi u obzir 1foto A.K./ATAImages

Demokratska stranka odazvaće se pozivu Proglasa za formulisanje Dogovora o uslovima za poštene, slobodne i fer izbore, izjavio je predsednik te stranke Zoran Lutovac. Tražimo što veće ukrupnjavanje, odnosno pravljenje jedne društvene opozicije, istakao je Lutovac.

U ovom sistemu krađe potrebno je da se udruže i oni koji nisu organizovani u političke stranke, oni koji su u nekim organizacijama, strukovnim udruženjima, sindikatima, pojedinci zabrinuti za sudbinu države.

Podsećamo, zabrinuti građani okupljeni oko ProGlasa pozvali su sve parlamentarne stranke koje smatraju da su izbori 2023. godine bili neregularni da im se 9. marta u 10 sati u prostorijama Envoy centra, pridruže u formulisanju Dogovora o uslovima za poštene, slobodne i fer izbore, saopšteno je iz ove inicijative.

Lutovac je za N1 rekao da kada govori o jednoj koloni, misli na društvenu kolonu.

„Društvenu opoziciju koja će da menja državu i neće dozvoliti da se dese ovakve brutalne krađe“, istakao je Lutovac.

Kaže da je uveren da će doći do dogovora i da će taj dogovor biti inicijalna kapisla za stvaranje društvene opozicije koja će biti jedna ne samo jedna lista na izborima već „društvena lista koja će da menja ovo društvo“.

Pasivni bojkot, kako je naveo, ne dolazi u obzir.

„Smisao društvenog pokreta je da se ne dozvoli da jedna strana radi šta hoće, već da se spreči tako nešto. Zajedno ćemo ići i sprečiti da se tako nešto desi. Pasivni bojkot ne dolazi u obzir“, istakao je on.

Komentarišući slučaj Mala Krsna, Lutovac kaže da je to potvrda onoga što smo znali ranije, da se izbori kradu mnogo pre izbornog dana.

Pokazali sa ovim nešto što mi već znamo, to je jedan od mnogih sučajeva kojima oni prekrajaju izbornu volju. To pokazuje njihovu paniku, jer bez ovakvih stvari, migracije birača, nepravilnosti, krađa, kupovine glasova, oni ne mogu da dobju izbore, kazao je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari