Lutovac predložio "kompromisno rešenje" da Gašić umesto ostavke bude razrešen 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Šef poslaničke grupe Demokratska stranka Zoran Lutovac izjavio je danas da je očigledno da je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić „alergičan na ostavku, da ne može da je podnese“ i predložio „kompromisno rešenje da umesto ostavke bude razrešen“.

„Vreme je da imamo etiku odgovornosti u društvu, umesto etike dobrih namera. Već više od 10 godina slušamo samo etiku dobrih namera. Krajnje je vreme da u politički život unesemo etiku odgovornosti“, rekao je Lutovac u Skupštini Srbije.

On je, govoreći o masakru u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, ocenio da je Gašić „odgovoran za sistem koji ne funkcioniše“.

„Dete je u streljani naučilo da puca. Kako je došlo do tog antisistema koji omogućava maloletnom detetu da nauči da puca i da pobije svoje vršnjake“, upitao je Lutovac.

On je rekao i da su za „višegodišnjeg naoružanog nasilnika iz Mladenovca, svi znali da ima naoružanje, da maltretira sve oko sebe“, izgleda jedino nije znala policija ministra Gašića.

„Zato je tu njegova odgovornost“, ocenio je Lutovac i naveo još neke slučajeve, kao što je obračun kriminalnih bandi koje švercuju migrante.

Lutovac je rekao da je sistem takav da nije dovoljno da Gašić podnese ostavku ili bude razrešen, nego da na njegovo mesto ne dođe neko ko je sličan njemu po profilu, već profesionalac, neko ko razume šta je država, šta je odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari