Lutovac: Spremni na jedinstven front sa svima koji su protiv kriminalizovanog reżima 1Foto: Facebook DS

Demokratska stranka je spremna da sa svima koji su protiv kriminalizovanog reżima stvori jedinstveni front za normalnu Srbiju, kaže za Danas Zoran Lutovac, predsednik DS komentarišući mogućnost da Narodna stranka Vuka Jeremića postane deo bloka u kojem su osim DS, SSP, PSG i PZP.

U intervjuu list „Nova“ Miroslav Aleksić, potpredsednik NS rekao je da ,nema dogovora napola – ili opozicija ide jedinstveno na svim nivoima ili ne ide.

– Verujem da će ključne opozicione stranke to shvatiti i da će biti postignut dogovor, pre svega između Narodne stranke, SSP-a i DS-a i da će se većina pridružiti tom bloku. Ostali neka posle toga sami odluče kako će nastupiti na izborima – rekao je Aleksić.

I dok u SSP ne žele ovo da komentarišu, Lutovac navodi da „pojedinačno ili u blokovima možemo da ostvarimo dobre rezultate”.

– Ali nas zanima nešto sasvim drugo, da sklonimo kriminalce s vlasti i sa građanima promenimo Srbiju na bolje. To je moguće samo ako se udružimo jer ćemo na taj način privući i one koji su za promene, ali ne žele da glasaju ni za koga pojedinačno ili za nekakve kolone. To bi bila magnetna snaga dovoljna za početak suštinskih promena – objašnjava Lutovac.

U PSG, koja je deo bloka sa DS i SSP, juče nismo dobili komentar da li su spremni na zajedništvo sa NS budući da su narodnjaci žestoko kritikovali i odbijali bilo kakavu saradnju s partijama koje su izašle na prošlogodišnje izbore, među kojima je i PSG.

Nakon što je definitivno propao međustranački dijalog o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog paralmenta, stranke su nastavile sa predizbornim grupisanjem. Zasad su se izdvojila dva jasna bloka, jedan SSP, DS, PSG i PZP, i drugi takozvani zaleno-levi u nastajanju u kojem su okosnica ZZS i Ne davimo Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari