Lutovac: Srbija je bliža politici 90-tih nego evropskim integracijama koje je zacrtao Đinđić 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da je vlast predvođena Srpskom naprednom strankom „samo verbalno“ preuzela politiku evropskih integracija koju je pre 20 godina zacrtao premijer Zoran Đinđić.

„Osim verbalnog pozivanja na politiku Zorana Đinđića, u praksi su mnogo bliži politici 90-tih godina (prošlog veka) nego onom na šta se pozivaju“, rekao je Lutovac agenciji Beta povodom godišnjice ubistva premijera Đinđića.

Lutovac je rekao da je 12. mart za DS dan kada se obeležava godišnjica ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića koji se borio za „reforme i demokratizaciju“ zemlje, i kada se podseća da stranka nastavlja njegovu politiku.

Lutovac je rekao da su se simpatizeri i članovi DS-a okupili danas da polože vence na grob Đinđića na Novom groblju, da bi mu odali poštu i iskazali nameru da nastave njegovu politiku „uređene države“.

On je rekao da to znači da se DS zalaže za „pravdu u društvu“ i da „nedovršena država“, kako je Đinđić okarakterisao stanje u Srbiji nakon 2000. godine kada je postao premijer, postane „dovršena država“.

Lutovac je podsetio da je DS prošle godine, nakon poslednjih izbora u Srbiji, donela dve strategije – o posvećenosti evropskim integracijama, i o oštroj opoziciji ovom režimu.

Dodao je da će uvodni deo Glavnog odbora DS danas biti posvećen Zoranu Đinđiću uz prikazivanje filma „Ako Srbija stane“, nakon čega će biti predstavljeni pobednici „Hakatona“, programeri koji su radili na temi kako da se Đinđićeva vizija pretvori u javnu politiku, odnosno kako da visoko školstvo postane besplatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari