Zoran Lutovacfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je večeras da će Vlada Srbije biti „provučićeva“, a ne prozapadna ili proruska, i jedini zadatak će joj biti da brani rejting predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lutovac je dodao da nijedan prioritet nije isti sada i pre dve godine, kada je formirana prošla vlada.

– Pre dve godine prioritet je bio kovid, zdravlje i Kosovo. Nema ni Kosova, nema ni zdravlja. Treći prioritet bio je borba protiv organizovanog kriminala, a dobili smo borbu unutar organizovanog kriminala. Četvrti prioritet bilo je nezavisno odlučivanje Srbije, peti prioritet vladavina prava, a nema ni v od vladavine prava. Jer nema vladavine prava tamo gde su sudstvo i tužilaštvo pod kontrolom vladajuće stranke. Nema vladavine prava ako sva deca ne mogu u vrtić, rekao je Lutovac.

Dodao je da je šesti prioritet bilo je ubrzavnje ekonomskog razvoja Srbije, a nema ubrzanja tamo gde se inflacijom zavlači ruka u džepove ljudi.

– Vlada koju vodi Aleksandar Vučić uspela je da obezbvredi i dinar i evro. Pokvarili biste i nakovanj i čekić, rekao je Lutovac i dodao da Srbija ima više službenih aitomobila nego sve skandinavske zemlje zajedno, kazao je predsednik DS.

On je ocenio da će vlada biti provučićevska, a ne ni prozapadna i proruska. Rekao je da niko od ovih ministara ne bi bio tu da Vučić nije tako odlučio. Skandalozno je, smatra, i što je Vučić oročio sastav vlade i pre nego što je izabrana.

Lider DS podsetio je i da je Vulin rekao da ako ga ne bude u vladi to će biti zato što su je sastavljale strane ambasade. On je upitao i ko je sastavljao vladu Srbije koju neće poboljšati ni ugledni ljudi koji će biti u njoj .

Lutovac je rekao i da je velika nepravda učinjena Simi Spasiću što nije miniustar informisanja, jer je, kako kaže, Spasić najbolji megafon Vučića.

Rekao je i da to što se u Vladi nalaze Tanja Miščević i Ivica Dačić koji je proglašen najevropljaninom neće značiti da će ta vlada biti proevropska.

Seriju replika izazvalo je obraćanje Lutovca.

Milenko Jovanov, šef poslanilke grupe SNS primetio je da Lutovac govornik za sahrane.

– Prethodni govornik je dokazao da je apostol Veljka Belivuka. Predsednik Vučić im je jedina meta. Da manje mrzite, a više razmišljate ne bi vam se dešavale kontradiktornosti. Ovde nam lekcije o korupciji daju oni kiji su opljačkali sve, pa na kraju i sipstvenu stranku koja je sada u blokadi, kazao je Jovanov

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari