Lutovac: Vučić pokušava da preuzme DS

Lider demokrata u razgovoru za Danas o nesuglasicama u stranci i pokušajima njenog razbijanja

Ostavite komentar


  1. Gospodinu Lutovcu je stvarno potrebna pomoc.Pa vi ne vidite da se vise ne vidite na politickoj sceni,Zapravo vas je Djilas preuzeo i ucinio nevidljivim.

  2. Zorane samo cvrsta ruka i izbacivanje Kene i Comicke. Moramo da pokazemo da smo stranka! Videcete posle kada oni osnuju svoji kako ce dozvoljavati javnu kritu, blacenje i krsenje odluka protiv iste! Zahvali se atarim clanovima i vreme je da priliku dobiju novi ljudi u DS-u. Samo budi jos lagilniji i energicniji, ima u stranci jos odbora za smenu!

  3. samo napred gosn Lutovac, DS je davno trebao da penzioniše ekipu koja je žarila i palila dok su bili na vlasti jer su ogroman teret stranke. Nema šanse da se digne rejting dok god iko od njih ima važniju funkciju u stranci.

    1. Pa sta mislite? Da se rejting dize tako sto ce se izbaciti clanovi koji ne misle kao „gazda“?! Zar je DS neka vrsta kaste ili sekte, ne daj Boze?! Dobro, shvatamo, u duhu one narodne, „Dok se jednom ne smrkne, drugom se ne svane“, mnogi cekaju da se mesta uprazne kako bi „uripili“ na njihova mesta. Samo, po nacinu na koji se stranka obracunava sa onima koji misle, mnogo podsecate na SRS.

        1. Ako ste Vi u poravu onda Lutovac, pokusava da bude „gazda umesto gazde“, sto se, opet, svodi na isto. Ili, Vi mislite da ce za vreme novoga „gazde“ ulicama srpskih gradova, i sela, poteci „med i mleko’?

  4. G. Lutovac, morate istrajati u svom stavu, ne može se večito zloupotrebljavati ime DS. Upravo, naslov stranke obavezuje na poštovanje procedure ka pojma demokratije. Svoje mišljenje imaš u stranci, u društvu usvojeno mišljenje stranke i tačka! Ko se ne slaže, široko mu polje! Džabe samozaljubljenost, potpora A. Brnabić, Gojković, M. Obradović pa Vučića, za pravog demokratu je jedini put, izlaz iz poltike!

  5. Vučić će učiniti sve da Goca (Gordana) Čomić izađe na izbore sa novom partijom što se može pročitati između redova nekih Vučićevih izjava.

  6. bez da se uhapsi jedan jedini potencijalni atentator, pa makar bila to i devedesetogodišnja domaćica. Daće Bog, kao što se DS samopojeo, da se samopojede i SNS.

  7. Sad koliko vidim nema frakcija i deoba, barem nas Lutovac u verava, a šta je onda kritika Mićuna, pa Paunović u Paraćinu, ko je sad tu u pravu, a ko glumi lažnu slogu unutar demokrata!

  8. DS, budite mudri, razočarajte Čomićku koja sve čini da bude isključena, pa da glumi žrtvu. Nemojte je isključiti, smenite sa funkcija koje ima, pa će se stvari do kraja ogoliti. Napustiuće stranku.

  9. Izgleda se u samoj opoziciji ne zna ko pije a ko plaća. Svako bi da se dočepa fotelje.

  10. Obicni clanovi ds imaju poverenje u Lutovca.Ali isto tako mislimo da se mora dosta energicnije postupati sa onima kji flagrantno krse demokratske procedure.Ne vidimo razloga,sta u ds ima vise da traze Comic,Kena i ostali koji zaista vec dugo vremena unose razdor u stranci.

  11. I ovaj je prolupao. Ludilo je dostiglo svoj vrhunac. Delirijum. Vucic im je postao i san i java. Nocna mora. U svemu i svugde vide njega.

  12. DS ako preuzmu ovi sto su u dilu sa Vucicem, a to su Balsa Bozovic i ekipa oko njega, DS ce prestati da postoji u svom izvornom obliku i postace kopija SNS-a a onda ce i Srbija definitivno da ode dovraga.

  13. Demokratija podrazumeva slobodu mišljenja, ali i poštovanje procedura. Kada posle rasprava jednom bude doneta, odluka je obavezujuća za sve članove. Ako poštujemo samo one odluke sa kojima se slažemo, onda to nije demokratija, niti odgovorno ponašanje. Tacno tako, svakobima pravo na svoje misljenje i na borbu da to misljenje prevagne ali i obavezu da postuje odluku vecine. Sve koji krse ono sto je izglasano u DS-u kao vecinski stav trebalo bi iskljuciti iz stranke ukljucujuci i Micunovica. Steta od odlaska Comicke bi bila ista kao steta od odlaska Vesica. Bozovica bi takodje trebalo izbaciti iz DS-a, sto bi imalo visestruke benefite po stranku.

  14. Gospođo Čomić idite i nalupajte šamare onom Đilasovom potrčku Lutovcu.
    Nisam na vasoj strani ali sam vas i vaše mišljenje uvek podržavao. Valjda se posle tih šamara pribere i počne da razmišlja svojom glavom

  15. A šta bi ste vi heli g Lutovac, št bi po vama bilo fer !? Da vaše “ nezadovoljne“ leči i uteruje nazad u DS Vučić !? Pa stvarno je zver što to ne radi !

  16. Gospodin Lutovac izmislja svoju nemoć nerad neznanje i zelju za foteljom krivi druge ko mu je uz stranke oteo rasturio Cedi Tadica Jeremića Djilasa Zivkovica Petrovića Stefanovic Vucic mu ih uzeo sramota ko vodi DS to je bila extra stranka po svemu ponasanju vladanju primer .Gospodin Micunovic osnovac nemoze doci sebi sta se radi prodali ste vlast na Vračaru Demokratsku opštinu decenijama sramota bruka od milionskog broja pristalica pali na šaku i sad Lutanovac ko je on izmislja ko ce da mu stranku uzme sta ste radili posle petog oktobra sta punili džepove nista pametno trosili donacije milijarde i sad ste na nuli nas 40 posto sto ne izlazimo na izbore ogromna vecina su bivse pristalice DS ima nas preko milion to vi ne razumete strano vam i nista ne vidite da vratite pristalice gledate svoj interes isljucivali iz stranke zasto sad ce te i Comicku tako ste Jeremića Djilasa uzas sta radite .Sreca sto je sad tri posto koncenzus pa ce vas biti u parlamentu.

    1. Nigde tačke ni zareza a rečenice se gube u izmaglicama brilijantnog uma…

  17. „Lutovac: Vučić pokušava da preuzme DS.“ Kako to može neko sa domaćim nevastpitanjem da preuzme stranku građanske svesti?! U tom slučaju treba samo pogasiti svetla i pobeći što dalje od ove ludnice što je još uvek nazivamo Srbija.

  18. Slabo ti SEČEŠ druze. A, ispostavilo se na kraju da ni jedna stranka u Srbiji ne zastupa interese glasaca, vec samo iskljucivo uske interese politicke mafije, koja je stvorila nekolicinu tajkuna. Zato su gradjani za bojkot, ali ih Vucicev rezim potpomognut satelitima-laznim demokratama, PRISILJAVA da izadju na izbore.
    Da si ti neki predsednik DS, iz stranke bi momentalno otpustio Čomicku, a Sasi Paunovicu objasnio da je demokratija zapravo periodicna smenjivost vlasti, a on je u Paracinu dve decenije na vlasti.
    Stranke u Srbiji su se transformisale u bande, koje same sebi sluze i odredjenom inostranom faktoru. Nema veze sto su mediji neslobodni, sto je sud suspendovan, sto su institucije trule i korumpirane, sto se drzava raspala, vazno je da li na izbornoj listi ima 40 odsto zena. A to sto ce biti dekor jednom fasizmu, koga je to briga.
    Sve stranke u Srbiji treba zabraniti, uvesti vojnu upravu, i posle godinu dana pokrenutu novi politicki sistem sa novim politickim entitetima, bez korumpiranih skotova ratnih profitera i zlocinaca, i narkodilera.
    Politickon zivotu Srbije nuzna je DEKRIMININALIZACIJA, a ne lazni izbori na kojima ce se samoizabrati ovi dosadasnji vlastodrsci koji non-stop rade drzavni udar. Poslednji su izvrsili u Demokratskoj stranci.

  19. ,,Sama činjenica da se o Demokratskoj stranci toliko priča, debatuje ili prognozira govori o tome da je DS na dobrom putu i da mnogima to smeta, a pre svega Aleksandru Vučiću“, kaže u razgovoru za Danas Zoran Lutovac. SRAMOTA ZA OVU LAŽ. VIDECEMO SVE NA IZBORIMA

  20. Mislim da se Djindjić prevrće u grobu kome je stranku ostavio.Posle tunjavog Koštunice Srbija ne može da svari još i Lutovca…

  21. Samo se zove DEMOKRATSKA PARTIJA NEMA TU OD DEMOKRATIJE NI SLOVO D TU JE IPAK CENTRALISTICKA VLAST KAO KOD TITA(DOBILI SMO PROGRAM I TREBA GA USVOJITI A STA JE U PROGRAMU TO CLANOVI NEMORA DA ZNAJU)tako je bilo u komunixmu a kako vidim tako je I sada u DS-u . Cim izadjes sa nekim ptedlogom odma di nepodoban za partiju I nagovorio te SVEMOGUCI BOG VUCIC

  22. Najlakše je okriviti druge za sopstveni neuspeh. Praviti spin od te činjenice je zaista bedno.

  23. Gospodin je zalutali predsednik i veoma ne-autenticni clan najbolje stranke mog zivota,u koju sam se bas zbog takvih clanova i razocarala! Svi glume intelektualce,pricaju o boljitku kad zavladaju,a osnovne postulate DS su pogazili-ne izlaze iz BG,ne spustaju cipelu u blato,zaboravili su seljake i masu malih privrednika,zanatlija i trgovaca koji jedva opstaju i naravno,nemaju program,te se drze bojkota kao pijan plota..,a ja ne znam drugi nacin za smenu vlasti…ili misle opet da je narod lud i silom ce da menja vlast,a onda oni da zasednu. Ima dobar film-„Parazit“,sinoc je dobio Oskara,mogli bi da ga pogledaju,g.Lutovac posebno!

  24. E toliko on pametan nije. Kamo lepe sreće da vas preuzmei napravi stranku kako treba. Bez dobre opozicije nema ni dobre vlasti. On to zna, ali zaboravlja. A to ga može koštati „političke glave“. Kuda luta tranka koju vodi Lutovac?

  25. Kad je pripomogao da se satre DSS, sto ne bi i DS, i onda zauvek vladao? Ovako postoji makar i teoretski bar jedan protivnik u Srbija bari.

  26. Izvini Lutovac ali jako si me nasmejao, pa kome je potreban sadasnji DS kada nemate ni za cenzus(ovaj najavljeni i smanjeni) od 3%?

  27. DS-om zove sebe interesna grupa u kojoj su do juče bili Čeda, Beba, Mali, Vesić, Čomić…?

  28. Lol pa kada citas kako razmislja predsednik ds, sutra ako bude vlast samo ce on da namece teme I da odlucuje ko ce Gde ce I koliko da godtuje I sta sme a sta ne sme da prica. Covece pa ovi su bili I bice 10 puta gori diktatori od vucica… zato su na 5% I nikako da skapiraju sto

  29. Lutovac na celu DS-a ni po kakvom osnovu ne uliva poverenje.Stranka koja je bila jedna od najacih zasluzuje energicnijeg i sposobnijeg mladog coveka koji ce navedenu stranku vratiti na mesto koje joj pripada.Bez namere da ga vredjam mozda samo clan DS-a ali definitivno je Lutovac koji se ne snalazi na tom mestu, pogresan covek za lidera.

  30. Pored tebe i takvih oko tebe Vučić ne treba da otima DS,jer se iz avina vidi da vi više niste ni D od Demokratske Stranke.Da se razumeno bio sam samo simpatizer demokratske stranke i prisustvovao jednom lokalnom sastanku gde su mi ponudili sve ono što je nudio Savez Komunista..Moje je bilo da dižem ruku a odluke je donosio glavni odbor,iz čega sam izvukao poruku da smo svi mi „gluperde“ a odbor je mozak.Naravno to nisam prihvatio i od tada ne pripadam bilo kojem jatu.Moja tvrdnja da nema potrebe za otimanjem proističe iz saznanja da vas SNS osam godina tituliše lopovskom strankom a vi,šta vi radite,sem što odgovarate ,“Nismo majke mi “ Sve sposobne Demokratske Barabe su u vreme mandata arčili narodnu muku,a onda Vučićevim dolaskom samo se okačili kao dobri poznavaoci kako se lopovluk radi.I umesto da ih vi žigošete imenom i prezimenom vi vičete nismo mi..Naravno anatemisanje od strane SNS se primalo u narodu i više se ne mogu oprati fleke koje su vidljive.Umesto da vi koji ste novi u ovom vrzinu kolu smelo iziđete pred narod i javno kažete da su ti i ti ljudi,sa čelnim ljudima stranke uradili zlo srbiji i da se srbija sa njima obračuna a vama da ponovo šansu,vi to ne smete da uradite jer u vašim redovima je ostalo još ljudi iz tog miljea..Shvatite Vučić vam je protivnik pa razumem da želi da razori svaku ćeliju vaše organizacije ali jedno je sigurno najveće zlo za demokratsku stranku su nesposobni ali bogati ljudi u njoj..Kao poslednji razlog vašeg neuspeha je pogubni program kojeg i nemate,a vaš protivnik ima sjajan sistem „OBEĆANJA“,IMPRESIJA I SAMOHVALE,STATISTIČKI (nekopetentni)SONDIRANJA,KOJI SE MASOVNO PRIMAJU KOD NEUKOG VEĆINSKOG SRPSKOG NARODA.

  31. Za svaki vaš dogovor medju vama
    Koji vi kao Stranka nemozete da izdogovarate ugovarate kako vec
    Uvek vam je kriv neko drugi
    Bio je Djilas pa sad Vucic
    Rekao bih da vi kao stranka niste baš u Vinglu

  32. A ti si 1 od 700000…podigli ste botovanje organizaciono na visok nivo, mora se priznati, ali su vam botovi i dalje jako ograniceni u sposobnosti da naprave komentar koji bi imao neki ubedjujuci uticaj na one koji nisu 1 od 700000.

  33. Ako preslušate intervju koji je GČ dala Ljubici Gojgić , shvatite da je EU učinila sve da pomogne AV – stvorila Srbija 21 pre svega od ljudi iz Saveza za Srbiju, da se izađe na izbore … a dolazak GČ u Skupštinu je kordinisana akcija …

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.