Maja Gojković prekinula sednicu 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula je danas sednicu jer, kako je rekla, ne želi nemile događaje u parlamentu i njen nastavak zakazala za sutra u 10 sati.

Gojković je, posle pauze koja je trajala dva sata i koja je određena jer poslanik Dveri Srđan Nogo posle isključenja sa sednice nije želeo da izađe iz sale, obratila poslanicima i rekla da je razgovarala sa potpredsednicima parlamenta, Nogom i poslancima Dveri da bi napravili neki kompromis i nastavili da rade, ali da nisu uspeli.

Gojković je rekla da je od Noga tražila da se izvini poslanicima, a da bi ona potom povukla sve danas izrečene mere protiv njega, prenosi Insajder.net.

Nismo mogli da se dogovorimo. Ne želim da zovem obezbeđenje da izvrše ovde zadatak, to jeste njihov posao, ali ne možemo da očekujemo tako nešto od ljudi, nije korektno da parlament ima takvu sliku. Tako da danas više nećemo raditi, rekla je Gojković.

Sednica Skupštine prekinuta je posle prepirke predsedavajućeg Veroljuba Arsića, poslanika SNS i poslanika pokreta Dveri Srđana Noga.

Nogo je postavljao pitanja i kada je počeo da govori o navodnim „špijunskim centrima“, Arsić mu je ugasio mikrofon i oduzeo mu reč.

Poslanik nije prestao da govori, pa mu je nakon opomena izrečena i mera udaljenja sa sednice.

Nogo nije odustajao, pa je izvadio i poster na kome je pisalo „Protest, vratite nam državu“, a Arsić mu je ponovo naložio da izađe.

Posle pauze koja je određena, Nogo ponovo nije želeo da napusti salu, već je prišao govornici.

Molim vas, poslaniče, nemojte da prilazite, udaljite se, rekao je Arsić i pozvao obezbeđenje, a potom je prekinuo sednicu i objavio pauzu u trajanju od sat vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari