Majdanpečanin na opštinskoj izbornoj listi „Može i drugačije“ 1Foto: Može i drugačije

Na glasačkom listiću na predstojećim lokalnim izborima u Majdanpeku pod rednim brojem 3 biće izborna lista koalicije opozicije i građana koju čine Pokret “1 od 5 miliona”, Vlaška stranka, Vlaška stranka “Most”, istaknuti opozicioni aktivisti i nestranačke ličnosti.

Ovo je, za sada, jedina predata i proglašena opoziciona lista u Majdanpeku, a cilj opozicionih aktivista i nestranačkih ličnosti koji su kandidati za odbornike za lokalnu Skupštinu je, kako kažu, pokazati da politika u Majdanpeku može i drugačije – da političari budu sa građanima i da rade za građane, a ne stranačke šefove.

Na listi su predstavnici nacionalnih manjina, poljoprivrednici, rudari, zdravstveni i prosvetni radnici, zanatlije koji, kako ističe kopredsednik Pokreta “1 od 5 miliona”, Martin Bežinarević, pokazuju da je „jedinstvo moguće i da nema te sile koja će zaustaviti građane rešene da se bore za opstanak svog grada“. Po njegovim rečima to je primer koji treba da prati cela Srbija.

-Dosadašnje vlasti su od našeg „zlatnog grada“ napravile „crnu rupu“ Srbije. Mi ćemo mu vratiti zlatni sjaj. Vratićemo to da Majdanpečani žive od rudnika, a ne da se od njega razboljevaju. Vratićemo sport i kulturu u naš grad, ali i to da naši poljoprivrednici mogu da žive od svog rada jer njihove proizvode kupci više neće zaobilaziti zbog straha da dolaze iz kontaminiranog područja. Aktuelni režim pokušava da nas ubedi da je normalno da dišemo zatrovan vazduh i uzgajamo u zagađenoj zemlji, a Majdanpek može i drugačije – kazao je Bežinarević i pozvao Majdanpečane da na lokalnim izborima glasaju za budućnost i zaokruže listu pod rednim brojem tri.

Majdanpečanin na opštinskoj izbornoj listi „Može i drugačije“ 2
Foto: Privatna arhiva

Predsednik Vlaške stranke, Janko Nikolić, takođe, je na listi kandidata za odbornike za SO Majdanpek i prema njegovim rečima zatvaranjem dva velika privredna giganta, Fabrike bakarnih cevi i Zlatare,počelo je ubrzano propadanje majdanpečke opštine, a jedina firma koja radi i koliko toliko održava Majdanpek u životu je rudnik.

-Rudnik mora i treba da radi,ali pod hitno treba naterati Kineze samo da poštuju zakone ove države i da se spreči ekolološka katastrofa koja je uveliko u toku, kako bi se u okviru zakonskih mogućnosti sačuvala zdrava životna sredina.To je prvo što moramo da uradimo,ako naša koalicija dobije vlast – izjavio je za Danas Nikolić.

Nikolić smatra da se mora zaustaviti egzodus i odlazak mladih iz majdanpečke opštine.

-Nama sela nestaju,škole se zatvaraju, deca se ne rađaju. Moramo da zaustavimo odlazak iz sela i vratimo poverenje kroz ulaganja u stočarstvo u vidu subvencija i pokušavati ponovno stvaranje poljoprivrednih zadruga – kazao nam je Nikolić.

Dodaje da grupacija”Može i drugačije” zna i ima plan kako da to uradi, ne obećavajući ono što ne može da ispuni, a tokom kampanje predstaviće planove i aktivnosti.

-Opština Majdanpek je multinacionalna sredina,bez obzira što je pretežno i većinsko vlaško stanovništvo mi nećemo praviti razliku i podele. Dosta nam je bilo podela na ove i one, svi smo isti da li smo politički opredeljeni ili ne – naglašava predsednik Vlaške stranke.

Na listi grupe građana „Može i drugačije“ je 26 kandidata za odbornike za lokalnu Skupštinu koja ima 31 odborničko mesto.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari